Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2023

Έχεις πηγάδι στο χωράφι σου για να μην έχεις την ύδρευση ανάγκη; Αμ δε!

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας   θα σου χορηγούν άδεια, με αίτηση όπως στην Χιλή!

Είναι φοβερό, αναρωτιέμαι ποιος “άθεος”   εγκέφαλος έκατσε και τα σκέφθηκε όλα αυτά και κάτω από τον μανδύα  των λεγόμενων “Σχέδιων Διαχείρισης Νερού” τα πέρασε και τα έκανε  νομοθετήματα  του κράτους. Και πως μετέτρεψαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε δήμιο των πολιτών και μακρύ χέρι της εξουσίας!

Αυτά τα βλέπαμε στην Χιλή σε ρεπορτάζ του Γιώργου Αυγερόπουλου στον “Εξάντα”  στην ΝΕΤ  και λέγαμε για τον φουκαρά τον λαό της Χιλής τι τραβάει.

Το “Πωλείται Ζωή” εξετάζει την μεγαλύτερη αγορά νερού του κόσμου που έχει στηθεί στην Χιλή. Εκεί όπου οι υδάτινοι πόροι της χώρας δεν ανήκουν στο κράτος αλλά σε ιδιώτες και μία εταιρεία μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ενός ολόκληρου ποταμού και να κατέχει ποσότητα νερού ίση με το Βέλγιο. Εκεί, όπου το νερό έχει μετατραπεί από δημόσιο αγαθό ζωής σε ιδιοκτησία, και ένα «δικαίωμα νερού» μπορεί να κοστίζει όσο ένα σπίτι.( Δείτε το εδώ)

 

Αλήθεια τώρα που ο ορυκτός πλούτος της χώρας έχει δεσμευθεί από τους δανειστές με τα άλλα περιουσιακά στοιχεία της χώρας πόσο μακριά είμαστε από αυτό;

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights