Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2022

Πολιτικές διώξεις σε βάρος Μεγανησιωτών με αφορμή τις Βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας

Αρνούνται σε καρκινοπαθή 73χρονο Μεγανησιώτη πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας, εξαιτίας μακράς απουσίας του για νοσηλεία στην Αθήνα.

Η πρωτοφανής απόφαση του έγινε γνωστή προχθές όταν αιτήθηκε στο δήμο για την έκδοσή του συγκεκριμένου πιστοποιητικούπου θα είχε όφελος 400 ευρώ για τον ίδιο.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι μέχρι και πέρυσι του χορηγούνταν κανονικά το εν λόγω πιστοποιητικό χωρίς την παραμικρή ένσταση. Η μόνη εξήγηση που μπορεί κανείς να δώσει στο νέο περιστατικό «επίδειξης ισχύος» και παραδειγματικής τιμωρίας του εν λόγω συνδημότη μας, είναι  η εκφρασμένη μέσω αρθρογραφίας αντίθεση του υιού του (μέλους της συντακτικής μας ομάδας)  στην πολιτική και τις επιλογές της δημοτικής παράταξης που ελέγχει και φέρει την πολιτική ευθύνη των επιλογών της, στον δήμο Μεγανησίου.

Και ρωτάμε ευθέως πότε η δημοτική αρχή και η υπεύθυνη για τις βεβαιώσεις αντιδήμαρχος κ. Έλλη Καββαδά διέπραττε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, πέρυσι που κατέχοντας την θέση (όπως και οι προηγούμενοι αντιδήμαρχοι) χορηγούσαν στον 73χρονο το πιστοποιητικό μονιμότητας ή φέτος που αρνείται να το χορηγήσει;

Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι βάσει του περιουσιολογίου του αιτούντος διαθέτει μία και μοναδική οικεία δηλωμένη στο Μεγανήσι, στην τελευταία απογραφή απογράφηκε στο νησί με την σύζυγό του και έχει οικογενειακή μερίδα στο δημοτολόγιο του δήμου.  Διαμένει μόνιμα στο Μεγανήσι από το Πάσχα έως τα Χριστούγεννα, μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού και είναι αναγκασμένος λόγω ιατρικών προβλημάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα να επισκέπτεται και να διαμένει και στην Αθήνα.

Η επίδειξη εξουσίας σε βάρος του συνδημότη μας δεν αποτελεί δυστυχώς εξαίρεση και τείνει να γίνει κανόνας σε «αντιφρονούντες» δημότες του Μεγανησίου. Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την πλήρη συμπαράσταση στον συνδημότη μας και να διαμηνύσουμε ότι τέτοιου τύπου περιστατικά αντί να μας εκφοβίζουν μας γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία για το αύριο και το μέλλον του νησιού απαλλαγμένο από εκείνους που κατέστρεψαν Ελλάδα και Μεγανήσι. Οι νοσταλγοί  “μαύρων σελίδων” της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδος  σύντομα μέ όλο το “συνάφι” τους θα οδηγηθούν εκτός πολιτικού σκηνικού από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό.

ΥΓ : Δώστε στην δημοσιότητα τα ονόματα όλων όσων έπαιρναν  βεβαιώσεις  τα τελευταία 8 χρόνια, όπως αιτήθηκε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Κονιδάρης για να μάθουμε κι οι υπόλοιποι τα κριτήριά σας και να μην μπαίνουμε τσάμπα στον κόπο να σας τα ζητάμε εάν δεν τα δικαιούμαστε.

Δείτε σχετικά :

Αυθαιρεσία, άγνοια ή πολιτική σκοπιμότητα;

Ακούει κανείς; (του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Θανάση Κονιδάρη)

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *