Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Σεπτεμβρίου 2019

Τα μεγάλα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε στο Μεγανήσι – Ανασκόπηση του 2012

Προσπαθήσαμε να ξεχωρίσουμε τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν το νησί μας τη  χρονιά που πέρασε, μια χρονιά  φοβερά ενδιαφέρουσα  όσον αφορά τα ίδια τα γεγονότα αυτά καθεαυτά, αλλά πολύ περισσότερο στο βαθμό που αυτά θα επηρεάσουν την μετέπειτα πορεία του νησιού, ενώ άλλα γεγονότα του 2012, χωρίς να τα υποβαθμίζουμε με την παρούσα επιλογή μας στην ανάρτηση, μπορεί κανείς να τα δεί εδώ. Το Meganisi News μετρά ήδη πάνω από 1000 αναρτήσεις στα “Μεγανησιώτικα”, συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη και ζήλο, αφού σε πείσμα καιρών και φαινομένων… όχι μόνο … “τα χιλιάσαμε” αλλά και τα ξεπεράσαμε!

Είχαμε λοιπόν τη δημιουργία του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου με την αποχή δια ανακοινώσεως των Επαγγελματιών,  «φίλα προσκείμενων»  στην  δημαρχιακή παράταξη :

Η κ. Λιβιτσάνη Εύα πρώτη Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Εμπορικού Συλλόγου Μεγανησίου

Ανακοίνωση Επαγγελματιών Μεγανησίου

Να πούμε  ότι μήνες αργότερα και παρά τις εξελίξεις στην «απέναντι όχθη», οι ίδιοι επαγγελματίες, παρά την όξυνση των προβλημάτων του κλάδου, απέχουν από την ενδυνάμωση του συλλόγου με την συμμετοχή τους. Επίσης, να τονίσουμε ότι ο Σύλλογος παρά τις αρχικές προσδοκίες , οδηγήθηκε με ευθύνη του Δ.Σ.  σε αδράνεια, πράγμα που κρατά σε απόσταση κι όποιους ενδεχομένως θα επιθυμούσαν στην παρούσα φάση να συμπορευτούν.

Το αμέσως επόμενο διάστημα είχαμε το ζήτημα των Βιολογικών και της διαβούλευσης , ένα θέμα που πραγματικά έδωσε πόντους στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών και υποχρέωσε σε αναδίπλωση τις θέσεις της δημαρχιακής παράταξης για το θέμα:

Μεγανήσι, Ημερίδα: Υπήρχε ώριμη μελέτη για τον Βιολογικό ήδη από το 2002!

Μεγανήσι, Ημερίδα: Μία άλλη πρόταση για τον Βιολογικό Μεγανησίου

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου. Ανοιχτή συζήτηση, Κατωμέρι 11/8/2012 – Μέρος Β΄

Update: Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου – Ανοιχτή συζήτηση – Μέρος Δ΄

Τα θέματα του Βιολογικού και του ΣΜΑ στο Μεγανήσι  ουσιαστικά έβαλαν την αρχή της αμφισβήτησης των μέχρι πρότινος επιλογών της δημοτικής αρχής κι άνοιξε την κουβέντα για άλλαγή «πλεύσης» κι όχι σύμπλευσης με τους σχεδιασμούς της κεντρικής εξουσίας  και της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Η μετέπειτα πορεία  γιγάντωσε  την εκπεφρασμένη αυτή  βούληση του κόσμου  με αποτέλεσμα την συντριπτική  καταγραφή της στις κάλπες  τον Μάιο του  2012 με απογοητευτικά για την  παράταξη του ΠΑΣΟΚ αποτελέσματα:

upd. 9): Τελικά αποτελέσματα από το Μεγανήσι

Αποτελέσματα που έκαναν την δημοτική αρχή ν’ αναθεωρήσει  στρατηγική και να  διαιωνίζει  χρόνια προβλήματα του νησιού, στα οποία η αντίσταση της κοινωνίας είναι σθεναρή.

Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Δεν έχει καταθέσει ακόμα πρόταση ο δήμος Μεγανησίου

Άλλωστε αυτά δεν συνθέτουν το μείζων. Το μείζων για την παρούσα δημοτική αρχή  είναι να παραμείνει στην εξουσία, να εφαρμόσει την νεοφιλελεύθερη πολιτική, την οποία πίστευε, πιστεύει και συνεχίζει να υπηρετεί. Παρακάτω εκθέτουμε μια σειρά από ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από το meganisinews .gr και που όλοι θα πρέπει να διαβάσετε, γιατί αποτελούν και δίνουν εξήγηση στις όποιες απορίες σας για τα πολιτικά δρώμενα στο Μεγανήσι:

Δημοσίευμα για το τουριστικό καταφύγιο Βαθέος στην Κυριακάτικη Realnews

Κατερίνα Καββαδά: «Δήμαρχε, παραιτηθείτε!»

Ανοιχτή επιστολή-απάντηση στην κ. Καββαδά Αικατερίνη από τον δήμαρχο Μεγανησίου. Την καλεί να παραιτηθεί

Κυνική παραδοχή του κ. Παν. Κονιδάρη στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια λογική εσωτερικής αποικιοκρατίας»

Δημοτικό Συμβούλιο για γέλια και για κλάμματα – Πέσανε οι μάσκες

Συνάντηση μεγαλοστελέχους της ΝΔ με παράγοντες του Μεγανησίου μετά «μυστικού δείπνου»

Ετοιμάζουν δημάρχους στηριζόμενους σε «ευρύτερες συναινέσεις», στα πρότυπα της συγκυβέρνησης

Σπαρτοχώρι 10/9/2012: Κάλεσμα για να «βάλουμε πλάτη» και στον δήμο από τον δήμαρχο

Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Μεγανήσι κ. Αικ. Καββαδά. Η επιστολή παραίτησής της στο ΔΣ του δήμου Μεγανησίου

Τουριστικό Καταφύγιο Βαθέος. Ποιόν Οκτώβρη; Το πουλάκι τσίου!!!

Ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός φαίνεται ότι επιζητεί συμμάχους και στο Μεγανήσι  έχει γνώριμους. Γνώριμους και πρόθυμους ταυτόχρονα να τον εφαρμόσουν:

Ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Μεγανησίου: «Η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία για το Νησί μας. Να οδηγήσουμε την κοινωνία μας σε καλύτερες μέρες»

Μια απάντηση στην ανοιχτή επιστολή του δημάρχου Μεγανησίου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου

Με άδεια χέρια για τους δημότες του γύρισε ο δήμαρχος Μεγανησίου Στάθης Ζαβιτσάνος απ’ τις Βρυξέλλες (του Γ. Γαβρίλη)

Τους Δήμους Μεγανησίου και Λευκάδας «καρφώνει» η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Κι έχει και συγκεκριμμένους σκοπούς, που  είναι πολύ μακριά από την ευημερία της κοινωνίας του Μεγανησίου:

Xωρίς λεφτά για πετρέλαιο τα σχολεία του Μεγανησίου

SOS! Χωρίς παιδίατρο το νοσοκομείο Λευκάδας (που εξυπηρετεί και το Μεγανήσι). 12 μέρες το μήνα μένει χωρίς εφημερεύοντα παιδίατρο

ΕΚΤΑΚΤΟ : «Ενημερωτική συγκέντρωση για τους κτηνοτρόφους του Δήμου Μεγανησίου από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας»

Τέσσερις μήνες χωρίς δάσκαλο ειδικής αγωγής το Μεγανήσι

Στον αέρα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», εργαζόμενοι κι εξυπηρετούμενοι στο Μεγανήσι – 65 συνάνθρωποί μας «κρέμονταν» από αυτήν

Τα περί ορέξεως… «κολοκυθόπιτα»:

Πορτοκαλί «καμπανάκι» για το έργο της διαπλάτυνσης του διαύλου Λευκάδας – Απουσιάζει το νέο Νοσοκομείο Λευκάδας από τα 181 έργα προτεραιότητας του ΕΣΠΑ 2007-2013. Εκτός της λίστας και το Περιφερειακό Ιατρείο Κατωμερίου

Η κεντρική εξουσία δυστυχώς είναι πλήρως παραδομένη στο Μνημόνιο (τα Μνημόνια αν προτιμάτε) και  με συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης μόνο εξασφαλίζεται  η εύρυθμη λειτουργία του(ς) και η  «άλωση» του φυσικού πλούτου της χώρας. Όσο και να θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτό και να πούμε ότι εντάξει ρε παιδιά αλλά εδώ είναι μικρή κοινωνία, μικρός ο τόπος, όλοι γνωστοί είμαστε, δυστυχώς αυτό τέλειωσε πια. Κι ο Βενιζέλος , κι ο Σαμαράς και ο κάθε πολιτικός, γνωστός ,συγγενής και φίλος κάποιων είναι. Το μεγάλο ερώτημα εμάς εδώ στο blog είναι: που πάμε και με ποια πολιτική και ουδεμία σχέση έχουμε με προσωπικές αντιπαραθέσεις που μας καταλογίζουν:

Ανοιχτή επιστολή του Συνδέσμου Μεγανησιωτών «Ο Μέντης»

Και βασικά δεν είμαστε ανώνυμοι. Ήδη ο διαχειριστής, γνωστός σε όλους σας, διώκεται με μια καθαρά πολιτική ποινική δίωξη  για  ανάρτηση- αναδημοσίευση από άλλον ιστότοπο και λογικά οι συντάκτες κρατούν  την ανωνυμία τους. Δυστυχώς, την συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε έχουμε και σοβαρά θέματα δημοκρατίας να επιλύσουμε:

Δεν βλέπεις – δεν ακούς – δε διαμαρτύρεσαι (μόνο τότε) μπορείς να κυκλοφορείς «ελεύθερος;»

Σήμερα και μετά από την προσπάθεια που καταβάλλουμε, θεωρούμε ότι συνειδητά ο καθένας μας από τούδε και στο εξής, ξέρει τι πράττει. Είναι πλέον στο χέρι της κοινωνίας για το που θα  τραβήξει το κάρο και δεν έχει κανένα άλλοθι για τις επιλογές της. Οι πολιτικοί –κλέφτες  παρά την προσπάθεια να τους χρεώσουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, έχουν και κομματική ταυτότητα και σπίτι που τους περιθάλπει.

Κλείνοντας θα θέλαμε ν΄ασχοληθούμε και με την νεολαία μας και τον υπέροχο κόσμο του Μεγανησίου, είχαμε δυστυχώς  μια πολύ τραγική  είδηση πρόσφατα :

Νεκρός νεαρός Μεγανησιώτης σε τροχαίο στην Αθήνα

Είχαμε μια δικαίωση  σε επαγγελματικό επίπεδο και πανελλήνια αναγνώριση για έναν Μεγανησιώτη στον αθλητικό χώρο:

Ο Μεγανησιώτης Αλέκος Δάγλας ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Oμάδας Μπάσκετ Γυναικών

Αλλά και την δημιουργία της πρώτης ποδοσφαιρικής ομάδας  του Μεγανησίου:

ΠΑΣ Μεγανησίου. Ο αγιασμός της ομάδας

Αλλά και επιτυχίες σε σχολικά πρωταθλήματα ,που μας γέμισαν περηφάνια:

Δυο Μεγανησιωτόπουλα πέτυχαν στον «ΘΑΛΗ»

Και νέα επιτυχία για το Μεγανήσι και τα σχολεία του

Επιτυχία για την ίδια και το Μεγανήσι. Η Μαριάννα Μάντζαρη επιτυχούσα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας

Σίγουρα δεν μπορούμε να εξαντλήσουμε σε μία μόνο ανάρτηση τα σπουδαιότερα γεγονότα του 2012 για το Μεγανήσι και σίγουρα μας διέφυγαν αρκετά. Σημαντικότερο όλων είναι να μην «φιμωθεί» η σιωπηρή αλλά σθεναρή αντίσταση του νησιού και το σημαντικότερο να μην οδηγηθεί σε αποτυχία.

Καλή χρονιά σε όλους σας!

__________________________________________

2011

Τα Μεγανησιώτικα Νέα της χρονιάς που έφυγε

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *