Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Σπαρτοχώρι 10/9/2012: Κάλεσμα για να “βάλουμε πλάτη” και στον δήμο από τον δήμαρχο

Το χορό της κινδυνολογίας για την καταστροφής της χώρας σέρνουνε τώρα οι δήμοι –

Χαρακτηριστική ή και δηλωτικό μιας όχι και τόσο μακρινής κατάστασης είναι η απάντηση του δημάρχου Μεγανησίου στην υποθετική μας ερώτηση (όσο μπορεί να είναι ή να παραμένει υποθετική) που του θέσαμε, για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο δήμος το πρόβλημα των εσόδων του: «Σε μια πρώτη φάση (ο δήμος) θα περιορίσει και άλλο τις δαπάνες, …σε μια δεύτερη φάση θα αρχίζεις να περιορίζεις κάποιες παροχές, π.χ. το Πολιτιστικό Κέντρο, …το Ιατρείο…» –

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο δήμαρχος κ. Ευστ. Ζαβιτσάνος μας είπε ότι οι δήμοι όλης της χώρας (και το Μεγανήσι που μέχρι τώρα τα καταφέρνει οριακά) απειλούνται με στάση πληρωμών, εάν δεν συνεχιστεί η ομαλή ροή των χρημάτων από τον κρατικό κορβανά να “χτυπάει κόκκινο” το 2013. Δείτε το βίντεο:

Βρήκαμε ευκαιρία να τον ρωτήσουμε πως θ΄αναπληρώσει τα χαμένα έσοδα, έπειτα από τις τελευταίες περικοπές και γιατί δεν αντέδρασε (αν) νωρίτερα, αφού το πρόβλημα ήταν ήδη γνωστό. Δείτε το:

Επίσης, ευθύνες για τις επιλογές του δημάρχου που μεγάλωσαν το πρόβλημα καταλόγισε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Αργύρης, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες για απευθείας αναθέσεις, αγορά λεωφορείου με δάνειο, διορισμό ημετέρων στον δήμο, συμμετοχή σε αποτυχημένες επενδυτικές προσπάθειες με τον “Αγχίαλο”  και τόνισε ότι οι δήμαρχοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Δείτε το:

Στην συνάντηση ήταν και ο κ. Θανάσης Κονιδάρης, ο οποίος (ήμαρτον Θανάση) κάλεσε τον δήμαρχο να πείσει την ΚΕΔΕ να παραδώσουν τα κλειδιά των δήμων. Τά ‘χουμε ξαναγράψει, καλά τα λέει αυτό το παιδί, μόνο που τρέφει … φρούδες ελπίδες. Δείτε τι είπε και συγχωρείστε μας για την «μαύρη» βιντεοσκόπηση:

Αφήσαμε για το τέλος την απάντηση του δημάρχου, για το τι προτίθεται να πράξει ο δήμος σε περίπτωση που τα οικονομικά του κινδυνεύσουν να βρεθούν στο “κόκκινο”, γιατί πιστεύουμε ότι εκεί βρίσκεται και η απάντηση για τον λόγο για τον οποίο προσκληθήκαμε σεαυτή την ενημερωτική συνάντηση. Ετοιμαστείτε να βάλετε πλάτη Έλληνες Μεγανησιώτες και «καλό κουράγιο», βρέθηκε και νέο όχημα στην προσπάθεια να σας οδηγήσουν σε οικονομική εξαθλίωση.

«Σε μια πρώτη φάση (ο δήμος) θα περιορίσει και άλλο τις δαπάνες, σε μια δεύτερη φάση θα αρχίζεις να περιορίζεις κάποιες παροχές, π.χ. το Πολιτιστικό Κέντρο, το Ιατρείο…»

Δείτε το βίντεο:

Διαπιστώσαμε και χθες την απουσία, αδιαφορία, άγνοια μεγάλου μέρους της κοινωνίας για τα τεκταινόμενα στην χώρα και στον δήμο μας, λες και πρόκειται για κάποιου άλλου υπόθεση και όχι δική μας. Απουσία της νεολαίας που θίγεται άμεσα για τα όσα τραγικά διαδραματίζονται σε βάρος της, αλλά και απουσία θέσης της αντιπολίτευσης του δήμου δια στόματος της επικεφαλής της. Αναμένουμε, άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά. Ένα είναι βέβαιο, ότι καμιά πολιτική δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος όταν αντιδρά η κοινωνία. Να το έχουμε κατά νου.

Σχετικά

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Οι δήμοι θα πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν χωρίς κρατική χρηματοδότηση

0 Shares

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

  1. ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4046|2012 ΑΡΘΡΟ 17 ? ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΣ ΑΝΩ ΝΟΜΟ ?

  2. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4046 ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights