Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Ιουλίου 2021

Oι «ημέτεροι» του Μεγανησίου στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης

Σα να κατάλαβε η κ. Καββαδά πως, αν συνεχίσει την «απραξία», όχι μόνο δεν θα έχει δήμο να διοικήσει αλλά στην καλύτερη των περιπτώσεων ούτε δημότη να την ψηφίσει.

Έτσι χθες υπομονετικά περίμενε τον δήμαρχο να τελειώσει την παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2012. Όταν έφτασε ο δήμαρχος στο τμήμα εκείνο που αφορούσε την πληρωμή υπαλλήλων( μάλιστα με έκπληξη πληροφορηθήκαμε και μία επιπλέον πίστωση για καθαρίστρια), η ίδια είχε τόσο πολύ «φορτώσει» που το πόδι της στο έδαφος είχε κάνει «τρύπα» στο παρκέ.

Παίρνοντας πρώτη το λόγο μίλησε για παράνομες προσλήψεις Μεγανησιωτών που έχουν κάποιο εισόδημα λόγω συνταξιοδότησής τους τη στιγμή που νέα παιδιά έχουν επιστρέψει στο νησί και είναι άνεργα. Επίσης κατήγγειλε αδιαφάνεια στην επιλογή τους και καυτηρίασε την ανάληψη της πλειοψηφίας των έργων από «αλλοδαπό» εργολάβο τη στιγμή που υπάρχουν εργολάβοι-επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται «εντός  των πυλών» του Μεγανησίου .

Επίσης είπε: «Σας είχα τονίσει στην Αθήνα κ. δήμαρχε, η καταρχήν ψήφιση του επιχειρησιακού δεν θα αποτελούσε «λευκή επιταγή» για την συνέχεια και ότι εάν έβλεπα έναν προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα ανάλογο του περσινού, θα τον καταψήφιζα. Με απαγοήτευση διαπιστώνω μεγάλο μέρος δαπανών σε μελέτες και πάλι και έργα σπασμένα σε 15.000. Στην Αλεξανδρούπολη 32 δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι για τον ίδιο λόγο και στον δήμαρχο δεν καταλογίστηκε καμμία ευθύνη. Για τον λόγο αυτό δεν θα ψηφίσουμε σήμερα το τεχνικό κι αύριο τον προϋπολογισμό.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Αργύρης, ο οποίος δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να απευθυνθεί σε εισαγγελέα, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Περιφέρεια για τις παράνομες προσλήψεις στο δήμο και κατηγόρησε το δήμαρχο για τις μελέτες που «σαπίζουν στα συρτάρια». Μάλιστα γι’ αυτή που αφορά το ελαιοτριβείο είπε ότι έχει πληρωθεί και υπάρχει στα συρτάρια, όπως θυμάται από παλαιότερη θητεία του στον δήμο και δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα που ισχυρίζεται ο δήμαρχος κι ένεκα τούτου σχεδιάζει το δάνειο που είναι το αμέσως επόμενο θέμα. Του χρόνου θα είμαστε εδώ και θα συζητάμε τα ίδια πράγματα…, είπε.

Ο κ. Θανάσης Κονιδάρης κατακεραύνωσε την πολιτική της κυβέρνησης για το στραγγαλισμό των δήμων που δεν αντιστέκονται αλλά υποκύπτουν και εφαρμόζουν την πολιτική της και δήλωσε ότι κριτήρια για να ψηφιστεί ένα τεχνικό πρόγραμμα είναι:

Α) η ύδρευση

Β) η οδοποιοία

Γ) η ανάπτυξη προς όφελος του λαού

Δ) η κοινωνική μέριμνα για τους δημότες

Στα δύο πρώτα δήλωσε ελαφρώς ικανοποιημένος, όμως η απουσία των άλλων δύο καθιστά την απόφασή του να καταψηφίσει το τεχνικό πρόγραμμα μονόδρομο. Αναρωτήθηκε ποιον τελικά ωφελούν οι μελέτες, εάν έχουν π.χ την τύχη των μελετών του λιμανιού Βαθέως που για χρόνια γινόταν προγραμματισμοί και μελέτες  και στο τέλος το έργο το καρπώνεται ο επιχειρηματίας.

Ο κ. δήμαρχος, όπως ήταν φυσικό, υπεραμύνθηκε των επιλογών του και κατηγόρησε την κ. Καββαδά για «στείρα» αντιπολίτευση, έκρινε απαραίτητη την στελέχωση του δήμου με αυτά τα συγκεκριμένα άτομα και τόνισε ότι, χωρίς μελέτες δεν «ωριμάζουν» έργα και ζήτησε να του υποδείξουν τις μελέτες εκείνες που είναι περιττές, ρίχνοντας τις ευθύνες στο σύστημα που απαιτεί μεγάλο αριθμό μελετών, ο οποίος αναλογικά είναι μεγαλύτερος κατά πολύ άλλων ευρωπαϊκών χωρών.Είπε ότι το τεχνικό πρόγραμμα διαθέτει και όραμα και ανάπτυξη.

Για την ιστορία το τεχνικό πρόγραμμα εγκρίθηκε με 7-6 και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σήμερα στον προϋπολογισμό.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ?ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΑ . Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΝ ΤΗΝ ΘΥΜΆΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ?ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΕΠΏΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΡΑΞΩ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟΤΕ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ Ο ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ .ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑΝΟ ΤΟΥ ?ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Η ΠΙΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΒΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ .
    7-6 ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΥΤΟ?ΜΟΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΞΕΡΑΝΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ .ΔΕΝ ΠΙΡΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΤΕ .ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΣΤΡΑΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *