Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοίνωση (πρώτη και τελευταία για το συγκεκριμένο θέμα)

Mέρες τώρα παρατηρούμε μια προσπάθεια αποδόμησης (στην ουσία προπαγάνδα) της σελίδας μας meganisinews.gr. Φτάνει/Φτάνουν μάλιστα μέχρι το σημείο να την παρουσιάζουν ότι υπολείπεται σε επισκεψιμότητα ακόμα και της καθόλα  άξιας ιστοσελίδας του «Μέντη»!  Eιδικά σε αυτό το σημείο έχουμε να πούμε μετά λόγου γνώσεως ότι η ιστορία με τα “μεταφερόμενα” και … “δανεικά” στατιστικά μέσω “κλικ” είναι πολύ παλιά και δεν θέλουμε να επεκταθούμε. Η συνεχής επανάληψη και καλλιέργεια τέτοιου είδους εντυπώσεων δεν βοηθούν το νησί.

«Όχημα» ή εργαλείο της προπαγάνδας, προσαρμοσμένο στην αγωνία του «εμείς και κανείς άλλος στο Μεγανήσι», το Alexa. Εμείς δεν θα μπούμε στη λογική να κρίνουμε την Alexa είτε ως site είτε ως εργαλείο. Αυτά τα κρίνουν άλλοι. Μιας και το ιντερνέτ βρίθει από κριτικές. Δεν είμαστε κακόπιστοι ώστε να ισχυριστούμε ότι με τέτοιες πρακτικές επιχειρείται παράλληλα αποπροσανατολισμός της τοπικής κοινωνίας από τα μεγάλα ζητήματα του νησιού μας τα οποία και ανελλιπώς προβάλλουμε.

Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με τα στατιστικά, διότι αν και μικρή σελίδα σε σχέση με μεγαθήρια και άλλα της διαδικτυακής ενημέρωσης, έχουμε καταξιωθεί. Κάθε μήνα λαμβάνουμε τη μηνιαία μας κίνηση με τις μοναδικές επισκέψεις. Την βλέπουμε μόνο και μόνο ως εργαλείο βελτίωσης του meganisinews.gr και τίποτε άλλο. Εξάλλου εμείς δεν ενδιαφερόμαστε να προσελκύσουμε διαφημίσεις. Προτιμάμε –και έτσι ήταν πάντα- να πληρώνουμε τα ανάξια λόγου έξοδά της από την τσέπη μας.

Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι τα πάλαι ποτέ νούμερα των κατά μέσο όρο 300 μοναδικών επισκέψεων ανά ημέρα στο meganisinews.gr , έγιναν σε κάποια στιγμή 2000+ και με μέσο όρο τις 1600+ – 1700 μοναδικές ημερήσιες επισκέψεις, κάποιους άρχισαν να ενοχλούν.

Απαντώντας λοιπόν λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε πρώτοι ή δεύτεροι ή τρίτοι ή και τελευταίοι. Δεν ζούμε με αυτή την αγωνία, αλλά με την αγωνία για το μέλλον του νησιού μας πρωτίστως. Και προσπαθούμε το καλύτερο, ακόμα και με τα λάθη μας.

Εμείς δεν έχουμε να δώσουμε εξετάσεις σε κανέναν, ούτε να απολογούμαστε, ούτε  να αποδεικνύουμε ότι έχουμε επιτύχει μια (μετ’ αγωνίας και άγχους) «ανοδική» πορεία, την οποία θα πρέπει να παρακολουθούμε πιο πολύ από τα όλα τ’  άλλα που συμβαίνουν στο νησί , να την αναρτούμε και να ηρεμούμε, εμάς ή και άλλους.

Ρωτάμε τώρα κάτι το απλό. Ποιος ή ποιοι αγόρασαν το όνομα meganisinews.com, ώστε αμέσως με την πληκτρολόγησή του να οδηγείται (ανακατευθύνεται) κανείς στο meganisitimes.gr;  Ποιοι ήθελαν τόσο πολύ το meganisinews.gr και διαφορετικά ποιοι και γιατί  δεν ήθελαν το meganisinews.gr; Ρητορικά ερωτήματα; Ίσως. Αλλά η πραγματικότητα είναι μία. Το meganisinews.gr υπάρχει. Αν αυτό είναι για κάποιους μια σκληρή πραγματικότητα ας τη δεχθούν όπως δεχόμαστε και μεις το “γεγονός” ότι μετά από 2 χρόνια έχουμε καταταχθεί πλέον στην τελευταία θέση των προτιμήσεων, ακόμα και κάτω από τον “Μέντη” (!), όπως αναφερθήκαμε στην αρχή.

Αλλά δεν είμαστε “μονόχνωτοι” και μας αρέσει να συνυπάρχουμε, είτε μπροστά είτε ως τελευταίος τροχός της αμάξης στην μεγανησιώτικη ενημέρωση. Ο ολοκληρωτισμός δεν μας πάει. Μας αρκεί που φέρνουμε τους Μεγανησιώτες κοντά και που μέσα και από το meganisinews.gr προβάλλεται το νησί και οι άνθρωποί του.

Επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι, αν θέλουν, ευχαρίστως να τους παραχωρήσουμε αυτό που ήθελαν πάντα και δεν κατόρθωσαν να έχουν: το meganisinews.gr. Παρόν ή με χωρίς παρόν και μάλιστα δωρεάν. Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε άλλη σελίδα με άλλο όνομα που θα έχει την ίδια ανοδική και καταξιωμένη πορεία όπως το meganisinews.gr και δεν θα δίνει βάση στα νούμερα αλλά στο Μεγανήσι και τα προβλήματά του.  Γιατί πολύ απλά «τα ράσα δεν κάνουν το παππά».

Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με το θέμα που τόσο λίγα προσφέρει στον τόπο και τους Μεγανησιώτες ακόμα και αν θα ξαναμπούμε στον πειρασμό να απαντήσουμε σε …”αναλύσεις” και αγωνίες (συμπάσχουμε όμως ως συντοπίτες), γιατί πολύ απλά αυτές δεν είναι δικές μας και δεν τις αναβαθμίζουμε σε είδηση (άμεση ή έμμεση) για το Μεγανήσι.

Και τέλος, αρκετά κουράσατε τους  Μεγανησιώτες με αυτή την “πολεμική” λες και το παρόν και το μέλλον του νησιού κρίνεται από δύο σελίδες, σελίδες που πρέπει να φέρνουν τους Μεγανησιώτες κοντά και όχι απέναντι, ακόμα και όταν θα πρέπει να ασκείται κριτική. Σε ότι αφορά το Meganisi News έχουμε ταχθεί από την αρχή στο πρώτο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

 1. Ήθελα κάτι να σας πώ, εδώ και καιρό κε MEGANISINEWS,MEGANISINEWS,MEGANISINEWS, και Γαβρίλη.
  Μια υπενθύμιση!Υπηρχέ ένα καλύτερο meganisinews κύριοι.Τότε δε σας ένοιαζε και πολύ.Τότε που είχαμε ξεμείνει ο Απ. Γατής και εγώ, κάναμε έκκληση σε όποιον Μεγανησιώτη θέλει να βοηθήσει εσείς παραμέναντε άφαντοι.Επώνυμα όπως πάντα, γράφαμε άρθρα που αφορούν το Μεγανήσι. Έπρεπε πρώτα να σας αδειάσουμε τη γωνιά.Το πήρατε έτοιμο το σάιτ ,γνωστό στους Μεγανησιώτες και φτασμένο. Με πρωτεργάτη φυσικά τον φίλο μου τον Στάθη τον Γάντζο. Μη συγκρίνετε λοιπόν ανόμοια πράγματα. (http://meganisinews.wordpress.com/).

  1. Κύριε Κατωπόδη, αυτά που λέτε είναι άκρως διαφωτιστικά για όλους μας. Το ότι ξεμείνατε εσείς και ο κύριος Γατής μέχρι να περάσει τελικά το site σε μας, έρχεται σε αντίθεση με αυτό που ο αγαπητός κ. Παναγιώτης Κονιδάρης (Φαρμακοποιός) δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο meganisinews ότι δημιούργησε (δημιουργήθηκε) το meganisitimes επειδή πρώτον το “εγκατέλειψε” ο Στάθης ο Γάτζος και μετά από αυτό από παρακλήσεις των υπολοίπων της συντακτικής ομάδας. Δηλαδή το meganisitimes ήταν προϊόν παρακλήσεως αφού δεν υπήρχε επόμενη μέρα για το meganisinews. Το δεύτερο έχει διαψευστεί από τα γεγονότα.

   Τώρα εσείς, μέλος της συντακτικής ομάδας του meganisitimes διαψεύδετε τον κ. Γατή και το πρώτο. Ο κ. Γατής τον οποίο εμείς αλλά και εγώ προσωπικά τον εκτιμάμε για τα όσα έχει προσφέρει αν και ξένος όπως ο ίδιος δηλώνει (εμείς τον θεωρούμε κομμάτι του νησιού) που με σχόλιό του διέψευσε τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε συνεννόηση ή παράκληση. Τώρα αν κάποιοι τον παρακάμψατε και διαβουλευόσασταν πίσω από την πλάτη του, αυτό δεν μας αφορά.

   Δεύτερον. Είστε αρκετά διαφωτιστικός και «αδειάζετε» το περιεχόμενο της συνέντευξης του κυρίου Κονιδάρη του Φαρμακοποιού που δεν είχαμε κανέναν λόγο να μην τον πιστέψουμε. Και αυτό γιατί όπως όλοι γνωρίζουν (και όσοι δε γνωρίζουν ας το μάθουν) την περίοδο που αναφέρεστε ότι «έπρεπε πρώτα να σας αδειάσουμε τη γωνιά», εμείς δεν είχαμε καν τη διαχείριση του meganisinews αλλά ούτε είχαμε εκφράσει και ενδιαφέρον για την απόκτησή του!

   Άρα κύριε Κατωπόδη δεν σας έδιωξε κανείς. Ούτε εσάς ούτε κανέναν άλλον. Μόνοι σας αποχωρήσατε. Μη ζητάτε άλλοθι για το «σάλτο» σας. Δε συντρέχει άλλωστε και κανένας λόγος. Δικαίωμά σας. Αλλά όχι ότι σας διώξαμε κιόλας! Ούτε και τον κ. Κανέλλο ο οποίος σε σχόλιό του μας χαρακτήρισε στην ανοιχτή μας πρόσκληση «άσχετους» και ότι δεν έχουμε γνώση κάποιων κανόνων … «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης»! Και ο κύριος Κανέλλος που έφυγε, εσείς, ο κ. Γατής, δική σας ήταν η επιλογή. Και καλά κάνατε. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε. Αλλά όλοι όσοι διαβάζουν καλά είναι να γνωρίζουν αυτό που έγραψα προηγουμένως. Ότι τότε που εσείς και οι άλλοι αποχωρήσατε, εμείς, ο ΜEGANISINEWS, MEGANISINEWS, MEGANISINEWS και εγώ δεν είχαμε καν τη διαχείρισή του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *