Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

To KKE για τους εργαζόμενους στο Άκτιο

«Λύκοι ντυμένοι πρόβατα»

ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Καιρό τώρα αλλά ειδικά αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι στη «Ζεύξη» του Ακτίου βρίσκονται επί ποδός πολέμου. Προσπαθούν με τον αγώνα τους να αποτρέψουν τις επερχόμενες απολύσεις τους. Ένας αγώνας καθόλα δίκαιος, που εντάσσεται στη συνολική πάλη των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου και της ΕΕ που εφαρμόζονται. Πάλη για ανάσχεση αυτής της πολιτικής που κατεδαφίζει κάθε δικαίωμα της εργατικής τάξης.

Σε αυτό τον αγώνα από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αλληλέγγυοι, το ΠΑΜΕ με τα σωματεία που πρόσκεινται σε αυτό από Πρέβεζα και Λευκάδα, το εργατικό Κέντρο Λευκάδας Βόνιτσας καθώς και μέλη και στελέχη του ΚΚΕ.  Αλληλεγγύη έμπρακτη στο χώρο δουλειάς, στις απεργίες, στις περιφρουρήσεις από τις 6 χαράματα, στις παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Όψιμα όμως εμφανίστηκαν στελέχη της ΝΔ, τάχα πως κόπτονται για τα προβλήματα των εργαζομένων της «Ζεύξης». Βγάζουν ανακοινώσεις συμπαράστασης, ¨στριμώχνονται¨ για ένα δημοσιογραφικό φλας, έχοντας το βλέμμα στις προσεχείς εκλογές και τα οφέλη από ένα φιλεργατικό προφίλ. Όμως όλο το προηγούμενο διάστημα με τη σωρεία απολύσεων, απλήρωτης εργασίας, εργατικών ατυχημάτων ήταν άφαντοι. Αυτά όμως δεν είναι θέματα που προέκυψαν από παρθενογένεση αλλά τα αποτελέσματα της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και  που ζουν όλοι οι εργαζόμενοι, στη ζεύξη αλλά και συνολικά.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ για το θεαθήναι με τον ίδιο στόχο κάνει ερωτήσεις στη βουλή για το πως «Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει διαλύσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, απελευθερώνοντας τις απολύσεις και παραδίδοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων ¨δεμένων χειροπόδαρα¨ σε μια σύγχρονη δουλεία με γενικό μισθό 500 ευρώ» αναφερόμενοι στους εργαζόμενους στη Ζεύξη. Δεν ξέρουν οι του ΣΥΡΙΖΑ πως το κεφάλαιο και η ΕΕ προωθούν αυτά τα μέτρα σε συνεργασία με τις εκάστοτε κυβερνήσεις; Σαν την κυβέρνηση που επιδιώκουν και αυτοί να γίνουν; Αφού κατηγορούν την κυβέρνηση για ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων και για μνημονιακές πολιτικές γιατί δε στήριξαν τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για:

  1. «Επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού. Ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατάργηση αντεργατικών διατάξεων»
  2. «Άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων»
  3. Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής και των εφαρμοστικών τους νόμων-καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων
  4. «Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας»

Γιατί με την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στον ίδιο ¨Θεό¨ πιστεύουν στην ΕΕ και στην επιχειρηματικότητα (ο ΣΥΡΙΖΑ τη λέει υγιή) και τα κέρδη της, και σε αυτά ορκίζονται. Άρα μην κατηγορούν την κυβέρνηση για τα μέτρα που παίρνει γιατί και αυτοί στον ίδιο ρυθμό θα ¨χορέψουν¨, αν βγουν κυβέρνηση, απλά με πιο «αριστερό» προφίλ.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στη «Ζεύξη» αλλά και συνολικά πρέπει να έχουν ξεκάθαρο  ότι τίποτα δεν πρέπει να περιμένουν από τους «λύκους» που εμφανίζονται ως πρόβατα, αλλά οι ίδιοι να ντυθούνε λύκοι και να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή του συστήματος που εξαθλιώνει αυτούς και τις οικογένειές τους.

Μαζί με το ΚΚΕ για την ανατροπή, για να αναδειχθεί ο λαός ισχυρή αντιπολίτευση. Ο λαός μας δεν έχει ανάγκη άλλη εναλλαγή στην εξουσία. Έχει ανάγκη να βαδίσει στο δικό του δρόμο κι αυτόν το δρόμο πρέπει να τον σηματοδοτήσει και μέσα από τις εκλογές, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΖΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00πμ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights