Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2023

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση αποκατάστασης του κινηματογράφου «Απόλλων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Δημοπρατούμε άλλο ένα πολύ σημαντικό έργο για τον πολιτισμό, την αποκατάσταση του κινηματογράφου “ΑΠΟΛΛΩΝΑ”».

Στην Οικονομική Επιτροπή της Τρίτης, 31/1/2023, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ», με προϋπολογισμό 1.490.000,00€.

Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την δημοπράτηση του έργου έχει ορισθεί η 24η Φεβρουαρίου 2023, με ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών την  28η Φεβρουαρίου 2023. Το ενταγμένο αυτό έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το κτίριο του κινηματογράφου, που βρίσκεται στον πυρήνα της παλιάς πόλης, ως γνωστό καταστράφηκε από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 08/08/2016, στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Λευκάδας.

Όταν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του κινηματογράφου, συνολικού εμβαδού κάλυψης 270τ.μ. (με επιπλέον πατάρι), χωρητικότητας 199 θέσεων, θα επιστρέψει ένα κύτταρο ψυχαγωγίας και πολιτισμού, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία, την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου μας.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος ανέφερε: «Η αποκατάσταση του ιστορικού κινηματόγραφου Απόλλωνα ήταν ψηλά στις προτεραιότητές μας, και αποτελούσε ηθική υποχρέωση προς τον τόπο μας».
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights