Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Ιουνίου 2023

Μια ιδιαίτερη δράση Εκπαίδευσης Ωκεανού πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα δυσπρόσιτα σχολεία Α/βάθμιας εκπαίδευσης των Επτανήσων, στις 15 Δεκεμβρίου 2022 στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο στο Μεγανήσι!

Ο κύκλος των  περιβαλλοντικών σεμιναρίων περιλαμβάνει δύο ενότητες οι οποίες  πραγματεύονται σημαντικά και επίκαιρα θέματα του Πλανήτη: τη Θαλάσσια  Ρύπανση και την Κλιματική Αλλαγή (2 από τους 17 στόχους της Αειφόρου  Ανάπτυξης όπως έχουν συσταθεί από τον ΟΗΕ και την ΕΕ). Είναι σημαντικό  να υπάρξει επίγνωση και κατανόηση από τις μικρές ηλικίες της επίδρασης  του Ωκεανού στη ζωή του Ανθρώπου, καθώς και το αντίστροφο, της επίδρασης  του Ανθρώπου και των δραστηριοτήτων του στον Ωκεανό αλλά και γενικότερα  στον Πλανήτη μας.
.
Η Κωνσταντίνα Ριζοπούλου, Εκπαιδεύτρια Ωκεανού και ο Δημήτρης Τρωγαδής, Φωτογράφος, με  το Μπόμπο το σκύλο τους και με ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ξεκινώντας  από τη Λαμία θα ταξιδέψουν στα Επτάνησα για να υλοποιήσουν αυτή την  εθελοντική δράση Εκπαίδευσης Ωκεανού ‘Τα μυστικά του Ωκεανού με τις  ενότητες “Θαλάσσια ζωή και θαλάσσια ρύπανση” και “Η ζωή στους πόλους και  η κλιματική αλλαγή” με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού  Ιδρύματος Alpha Bank και με την αρωγή της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης των Ιονίων Νήσων. Πρόκειται για διαδραστικά εργαστήρια με  χρήση οπτικοακουστικού υλικού, πειραμάτων, κατασκευών, μικροσκόπιο.  Παράλληλα, θα γίνει φωτογραφική κάλυψη των δράσεων αλλά και των  σχολείων.
.
Στη πρώτη αποστολή το  Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022 τα σχολεία που θα φιλοξενήσουν τη δράση  είναι στο Μαθράκι (18 Νοεμβρίου), στην Ερείκουσα (20 Νοεμβρίου), στους  Παξούς (από 28 Νοεμβρίου) και στο Μεγανήσι (15 Δεκεμβρίου). Στη δεύτερη  αποστολή μέσα στο 2023 θα είναι στον Κάλαμο, στην Ιθάκη, στη Ζάκυνθο και στα Κύθηρα.
.
Μπορείτε να παρακολουθείτε τη δράση εδώ: https://www.facebook.com/oceansecretsK https://www.instagram.com/oceanssecretskr/
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights