Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαΐου 2020

Η λεηλασία των νέων μέτρων και η Λευκάδα


Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου  εξαπολύει αυτή τη βδομάδα λαίλαπα νέων μέτρων, μέσα από ένα πρωτοφανές πακέτο λεηλασίας της Ελληνικής κοινωνίας.

Mε μέτρα 28,4 δις ευρώ έως το 2015 και γενικευμένο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.

Με πρόσθετα μέτρα 6,4 Δις ευρώ για το  2011.

Ομολογεί έτσι την αποτυχία των μέτρων ,του πρώτου μνημονίου, ενός χρόνου τώρα.

Ομολογεί ότι πήγαν χαμένες οι πρωτοφανείς θυσίες των εργαζομένων.

Μέσα στα πλαίσια αυτά ανακοινώνει και την ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και της ΕΥΔΑΠ με την πώληση των μετοχών της και την παράδοσή της σε «στρατηγικό επενδυτή».

Παράλληλα, με την αύξηση του ΦΠΑ σε 23% στα είδη πρώτης ανάγκης και στα τρόφιμα ,συζητά και την «μετάταξη» του ΦΠΑ για την ύδρευση.

Η υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ Δημοτική αρχή της Λευκάδας, με την συναίνεση της στηριζόμενης από τη ΝΔ μείζονος αντιπολίτευσης, έχει πάρει απόφαση για την παράδοση των φυσικών πόρων της ύδρευσης του τόπου καθώς και των τομέων των αποχετεύσεων και των βιολογικών καθαρισμών για είκοσι (20) χρόνια στην υπό ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ.

Αυτοί που πήραν την απόφαση ,υποθηκεύουν το μέλλον  των φυσικών πόρων του τόπου ,εμπλέκουν τους πολίτες της Λευκάδας στην λεηλασία του νεοφιλελευθερισμού, των αρπακτικών των αγορών του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Διαμορφώνουν έτσι άλλο ένα «εσωτερικό μνημόνιο» φορτώνοντας για είκοσι χρόνια τους πολίτες  με πρόσθετα βάρη ,πέρα από αυτά που επιβάλλει η καταστροφική κυβερνητική πολιτική.

Παραδίδουν τη διαχείριση των φυσικών πόρων, σε αυτόν που  θα εξαγοράσει την ΕΥΔΑΠ και ο οποίος θα καθορίζει και την τιμολογιακή της πολιτική με βάση τα συμφέροντά του.

¨Οφείλουν πριν είναι αργά :

1) Να ανακαλέσουν άμεσα την απόφασή τους.

2) Να διαχειριστούν το τομέα της ύδρευσης χωρίς να επιβάλλουν πρόσθετα οικονομικά βάρη στους πολίτες της Λευκάδας.

Λευκάδα 24/5/20011

Το γραφείο τύπου της ΝΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *