Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2023

Δρομολογείται το άνοιγμα της ΜΕΘ στην Λευκάδα

Στην Άρτα τέσσερις νοσηλευτές για εκπαίδευση στην ΜΕΘ

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid  στην χώρα , επισπεύδει τις διαδικασίες για την αύξηση των κλινών νοσηλείας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας  έχει έτοιμη την υποδομή για έξι τέτοιες κλίνες, έτσι κατόπιν οδηγίας του Υπουργείου Υγείας  η διοίκηση του Νοσοκομείου με κατεπείγον αίτημα της στις 8/10/2020 προς το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας ζήτησε  την εκπαίδευση τεσσάρων νοσηλευτών στην ΜΕΘ που λειτουργεί εκεί και για όσο διάστημα απαιτηθεί. Το αίτημα έγινε  αποδεκτό.

Παράλληλα το υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη ιατρών εντατικολόγων  για να στελεχώσει τις νέες θέσεις  με προκήρυξη που αναμένεται εντός του Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας υπάρχουν ήδη  ιατροί που έχουν εκπαιδευτεί σε ΜΕΘ.

Επίσης με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην μονάδα τεχνητού νεφρού (έχει μεταφερθεί )του παλιού νοσοκομείου μεταστεγάζεται το Κέντρο Υγείας Λευκάδας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Υπογράφηκε η σύμβαση για την βελτίωση και την άρση της επικινδυνότητας του δρόμου Αμφιλοχία-Λευκάδα

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Ο Προϋπολογισμός Εργολαβίας ανέρχονταν στο ύψος των 4.000.000,00€ (με Φ.Π.Α.)/ 3.225.806,45€( (χωρίς Φ.Π.Α.)και η   Χρηματοδότηση […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights