Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2023

Νέα γενιά αυθαιρεσιών στην Λευκάδα δημιουργεί η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Υπό το βλέμμα και την ολιγωρία του δήμου ν ΄ανταποκριθεί  έγκαιρα στην νέα  αναγκαιότητα που προέκυψε

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου , ανάγκασε αρκετούς  θεριακλήδες από τους θαμώνες των διαφόρων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης να βγαίνουν  στο πεζοδρόμιο  για να μην στερηθούν την προσφιλή τους συνήθεια.

Τους θαμώνες όμως ακολούθησαν και τα τραπέζια, αφού κάποιοι  επιχειρηματίες θέλησαν να διευκολύνουν τους πελάτες  τους ώστε να μην στερούνται των υπηρεσιών. Επειδή όμως χειμώνας είναι κρύο κάνει, αρχισαν να προστίθενται ανεμοθραύστες , τέντες, πέργκολες κτλ.

Κι εφόσον ο πρώτος που ξεκίνησε αύξησε τους τζίρους του, ακολούθησε και δεύτερος και τρίτος και τεταρτος  και ουκ έστιν τέλος στην σειρά των αριθμών…

Κι όπως γίνεται συνήθως, ο δήμος  θα τρέχει αργότερα να κυνηγά τους “κακούς” επιχειρηματίες που μες την  αγωνία τους για επιβίωση, αναγκάστηκαν ν ακολουθήσουν τον γείτονα στην αυθαιρεσία για να μην μείνουν εκτός ανταγωνισμού,  δημιουργώντας νέα έξοδα  και καταστρέφοντας όποια αισθητική μας έχει απομείνει.

Οι δε αιρετοί που περιφέρονται στην αγορά, άλλοι αγνοούν επιδεικτικά, άλλοι ενώ  βλέπουν το πρόβλημα δεν μιλούν κι άλλοι ακόμα χειρότερα παραχωρούν ψηφοθηρικά   την “συγκατάθεση” τους , υποκαθιστώντας τις καθύλην αρμόδιες υπηρεσίες.

Έτσι  αποδεικνύεται και από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ,στην οποία δεν υπήρξαν εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα , ερωτήσεις και απαντήσεις , με την συγκατάθεση όλων πλην φωτεινών εξαιρέσεων.

Έτσι αντί να περιοριστεί το κάπνισμα με τον αντικαπνιστικό νόμο, τείνει να επεκταθούν οι επιχειρήσεις ώστε να περιοριστεί   το δικαίωμα   της ελεύθερης πρόσβασης στα πεζοδρόμια!

Χρόνια πολλά

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Γελάω. Καμιά selfie δέν είδα νά αναρτούν εκεί οί πέριξ, ώστε να χαρω μετα τα χθονια υποστηρικτικά της οικογένειας. Έλεος. Αλήθεια με τις γλάστρες τί θα γίνει? Λεω να ξαναβάλω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights