Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Αυγούστου 2021

Ότι κατέγραψε η “παρακάμερα” από την επίσκεψη Κουρουμπλή και Μητσοτάκη

Με ολόφρεσκα ψάρια εμπλουτίστηκε το τραπέζι  των καλεσμένων, δεν έλλειψαν τα ευτράπελα

Περίπου εκατό άτομα ήταν η  συνοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μεγανήσι και παρά τα αυστηρά μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας , οι καλεσμένοι βρέθηκαν αντιμέτωποι , όχι με ένα αλλά με δύο βοθρατζίδικα  που  είχαν  φτάσει στο νησί με το τακτικό δρομολόγιο που συνέπεσε  χρονικά με την ώρα που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με την συνοδεία του διέσχιζαν 150 μέτρα δρόμου , έως το εστιατόριο που τους παρατέθηκε το γεύμα!

Το τραπεζι των καλεσμένων ήταν πλούσιο σε ψάρια, συναγρίδες, στείρα και μπακαλιάρους γεύτηκε ο επικεφαλής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του, μεταξύ αυτών και γνωστός ψαράς οπαδός της παράταξης που αλίευσε κάποια από τα ψάρια:

Αυτά τα ψάρια  χθες βράδυ κολυμπούσαν ακόμα του είπε, ενώ ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επαναφέρει το αφορολόγητο στα μικρά νησιά, να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να πάρει μέτρα για το δημογραφικό των μικρών νησιών.

Την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολούθησε η επίσκεψη του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Η  συνοδεία οδηγήθηκε αφού πέρασε από διάφορα μαγαζιά στο Μεγανήσι στο ίδιο εστιατόριο που έφαγε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης . Θαλασσινοί μεζέδες και ψάρι φαγκρί προσφέρθηκαν στου καλεσμένους. Όπως μάθαμε τα πράγματα κύλησαν ομαλά, ο  Υπουργός επισκέφθηκε και την μητέρα του  ήρωα Μαρίνου Ζαμπάτη. Μοναδική “παραφωνία” ίσως η  λεκτική επίθεση που δέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας από κάτοικο στο Κατωμέρι που διαμαρτύρονταν έντονα για την αλλαγή πολιτικής πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ, όμως με παρέβαση των ψυχραιοτέρων το επεισόδιο  έλαβε γρήγορα τέλος.

Τρία πράγματα ανέξοδα για το Υπουργείο ζήτησε ο δήμαρχος:

Υπουργέ μου , είπε, έχω ένα δημοσιογράφο εδώ στο νησί που φωνάζει για τις συγκοινωνίες, θα μπορούσατε ίσως να μεριμνήσετε να ενταχθούμε στην γραμμή που ενώνει τα Ιόνια, σ΄αυτή του Καλάμου και του Καστού με το Νυδρί, αλλά και να επιδοτήσετε κάνοντας εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου και στο Μεγανήσι το εισιτήριο των μόνιμων κατοίκων του νησιού.

Ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι το Μεγανήσι από το 2019 εντάσσεται ήδη στα νησιά που θα ισχύσει το μεταφορικό ισοδύναμο, πράγμα που από σχετική έρευνα μας δεν επιβεβαιώνεται (από το 2020 και να δούμε) και ότι εκ παραδρομής δεν εντάχθηκε το Μεγανήσι στην γραμμή που ενώνει τα Ιόνια και θα μπει την νέα χρονιά, πράγμα που επίσης δεν επιβεβαιώνεται αφού σε εξέλιξη βρίσκεται διαγωνισμός για την επόμενη χρονιά που αφήνει εκτός το Μεγανήσι.

Όπως μάθαμε τα έξοδα του τραπεζιού του Κυριάκου Μητσοτάκη κάλυψε επιχειρηματίας οπαδός της παράταξης ενώ τα έξοδα της φιλοξενίας του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, ως όφειλε ο δήμος Μεγανησίου.

Και οι δύο αντιπροσωπείες  έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις απ΄το νησί μας  και την φιλοξενία του.

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Με σύμβαση ανάθεσης δρομολογιακών γραμμών και τον Ιούλιο οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών

Σε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας του άρθρου εξηκοστού δευτέρου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 30.3.2020 (Α΄ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *