Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2022

Μετατάξεις αλλά και απολύσεις …μέσω ΑΣΕΠ

Μέσω ΑΣΕΠ οι μετατάξεις στο Δημόσιο

Αυστηρή αξιολόγηση των μετατασσομένων υπαλλήλων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στον στενό προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ενώ οι πιέσεις της τρόικας για απολύσεις κορυφώθηκαν στο τριήμερο των διπαραγματεύσεων.
Παράθυρο για απολύσεις ανοίγει η προωθούμενη διαδικασία αξιολόγησης όσων δημοσίων υπαλλήλων πρόκειται να μεταταγούν από τον ευρύτερο τομέα του Δημοσίου στον στενό πυρήνα αυτού.

Λίγες ώρες μετά την αναχώρηση από την Αθήνα της τρόικας, οι εκπρόσωποι της οποίας καθ’ όλο το θερμό τριήμερο των διαπραγματεύσεων πίεσαν ασφυκτικά (μεταξύ άλλων) για συγχωνεύσεις και απολύσεις στο Δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Βήματος» προανήγγειλε ότι όλοι οι μετατασσόμενοι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ κ.λπ) πρόκειται να υπαχθούν σε διαδικασία αξιολόγησης προκειμένου να κριθεί εάν και σε ποια υπηρεσία τελικά θα μεταταγούν.

Την πλήρη εποπτεία της διαδικασίας αξιολόγησης θα έχει το ΑΣΕΠ.

Ενδεικτική της αποφασιστικότητας που επιδεικνύει η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η δήλωση του κ. Ραγκούση στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό πως «όσοι δεν είναι άξιοι να βρίσκονται στο Δημόσιο, δεν πρέπει να συνεχίσουν να επιβαρύνουν το κράτος».

Υπό διαμόρφωση το γενικό περίγραμμα της αξιολόγησης
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα κριτήρια που πρόκειται να αποτελέσουν την βάση της αξιολόγησης -τα οποία είναι φυσικό να βρίσκονται μέχρι στιγμής υπό διαμόρφωση- θα περιλαμβάνουν:

• Εξέταση του υπηρεσιακού φακέλου των υπό μετάταξη υπαλλήλων, τα δεδομένα του οποίου ως ένα βαθμό περιγράφουν και κάποια στοιχεία της αποδοτικότητάς του.

• Εξέταση του πειθαρχικού του «μητρώου» προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν παραπτώματα στα οποία έχει υποπέσει στο παρελθόν.

Αντιστοίχιση προσόντων – απαιτήσεων
Πέραν όμως των τυπικών αυτών δεδομένων, πηγές του ΥΠΕΣ ανέφεραν ότι η διαδικασία αξιολόγησης θα λαμβάνει και την αντιστοίχιση των ουσιαστικών προσόντων των μετατασσόμενων υπαλλήλων προς τις απαιτήσεις της νέας θέσης εις την οποία πρόκειται να μεταταγούν.

«Από τη στιγμή που οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν στο στενό δημόσιο τομέα είναι συγκεκριμένες, είναι φυσικό να αξιολογείται εάν τα προσόντα των υπαλλήλων μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα», σημείωναν οι ίδιες πηγές, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά απολύσεις αλλά ενδεχομένως μετατάξεις σε θέσεις χαμηλότερων απαιτήσεων.

ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *