Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Απρίλιος 2021

Στην δημοσιότητα το σχέδιο διαχείρισης για τα σκουπίδια και η ΜΠΕ για τα βοθρολύμματα από τον δήμο Μεγανησίου

Ύστατη προσπάθεια του δημάρχου Παύλου Δάγλα να καμφθούν οι ενστάσεις

Έπειτα από όσα συνέβησαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο διαφαίνεται μια τελευταία προσπάθεια του δημάρχου Μεγανησίου ώστε να εξασφαλίσει τουλάχιστον για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το νησί , την μέγιστη στήριξη της δημοτικής του ομάδας.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε ευρύτερη συνάντηση μελών και φίλων της παράταξης “Μεγανήσι με όραμα”. Μέσα σε εκρηκτικό κλίμα αποφασίστηκε η προσπάθεια συγκρότησης συμπαγούς δημοτικής ομάδας όπου θα λειτουργεί τουλάχιστον συναινετικά και θα εγκρίνει εμπράκτως  δια ψήφου στα δημοτικά συμβούλια.

Εν τω μεταξύ σενάρια “συναίνεσης”  με την αντιπολίτευση προβάλλονται  από διάφορους δημοτικούς συμβούλους   για τα μεγάλα θέματα του νησιού  και σχεδόν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο. Σενάρια που δηλώνουν κατά την γνώμη μας   την αδυναμία   της  δημοτικής αρχής να προχωρήσει  μόνη της και να ολοκληρώσει επιτυχημένη δημοτική θητεία.

Πάντως την  πολιτική των ήπιων τόνων έχει επιλέξει και ο ίδιος ο δήμαρχος το τελευταίο  διάστημα, προσπαθώντας ν΄ αποκτήσει νέο σημείο ισορροπίας  μέσα σε χιλιάδες προβλήματα που καλείται ν΄ αντιμετωπίσει  εντός κι εκτός παρατάξεως. Έτσι κάπως εξηγείται και το γεγονός ότι παρότι έχει βγεί και ο διαχειριστικός έλεγχος  του 2012, δεν ενημερώθηκαν (όπως του 2011) ως όφειλαν  οι δημοτικοί σύμβουλοι και το αποτέλεσμα οδηγήθηκε απευθείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Παράλληλα έδωσε στην δημοσιότητα  μέσω της ιστοσελίδας του δήμου τον σχεδιασμό για τα βοθρολύματα και τα σκουπίδια, ώστε ν΄ απαντήσει   στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει όραμα και σχέδιο:

 

ΜΠΕ-ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ

 • Δείτε εδώ το Τέυχος ΜΠΕ-Προμελέτη Κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων στο Μεγανήσι.
 • Δείτε εδώ το Παράρτημα -Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση.

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

 • Δείτε εδώ το Κεφάλαιο 0:Σύνοψη.
 • Δείτε εδώ το Κεφάλαιο 1:Εισαγωγή.
 • Δείτε εδώ το Κεφάλαιο 2:Θεσμικό Πλαίσιο, Αρμοδιότητες του Δήμου και Προβλήματα.
 • Δείτε εδώ το Κεφάλαιο 3:Καταγραφή και Ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης διαχείρισης απορριμάτων στο Δήμο Μεγανησίου.
 • Δείτε εδώ το Κεφάλαιο 4:Στόχοι.
 • Δείτε εδώ το Κεφάλαιο 5:Ανάπτυξη Δράσεων ΤΣΔ.
 • Δείτε εδώ το Κεφάλαιο 6:Οικονιμικά Στοιχεία-Χρηματοδότηση.
 • Δείτε εδώ το Κεφάλαιο 7:Παρακολούθηση της υλοποίησης του τοπικού σχεδίου διαχείρισης.

 

ΣΕΝΑΡΙΟ 1-ΣΕΝΑΡΙΟ 2

 

Το ερώτημα που πλανάται στην κοινωνία του Μεγανησίου είναι: Θα τα καταφέρει η δημοτική αρχή ή θα έχουμε πισωγύρισμα στον γνώριμο πολιτικό βίο του νησιού. Απάντηση φυσικά δεν υπάρχει ως προς το αρχικό σκέλος. Για το δεύτερο σκέλος του ερωτήματος διακινδυνεύοντας και μικρή πιθανότητα λάθους απαντάμε με σιγουριά όχι με οιονδήποτε δήμαρχο.

Κλείνοντας  θα μιλήσουμε για την “συναίνεση’  την μαγική λέξη που θα μας  στοιχειώνει για το επόμενο χρονικό διάστημα και δεν ξέρω εγώ για πόσα χρόνια. Οι “συναινέσεις” όπως εννοούνται από την εξουσία ουδέποτε ωφέλησαν την κοινωνία, αντίθετα χρησιμοποιήθηκαν  για την κατακρεούργηση  του κοινωνικού κράτους και την αύξηση των οικονομικών βαρών. Πάντα, μα πάντα!

Χρόνια σας πολλά  με υγεία κι όλα τ΄άλλα  ας έρθουν όπως και να έρθουν

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Eυχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς την τ. διευθύντρια του Γυμνασίου και των ΛΤ Μεγανησίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μεγανησίου αισθάνεται βαθύτατα την ανάγκη να ευχαριστήσει την κα Ακριβή Μεταξάγια όλα όσα προσέφερε […]

2 Σχόλια

 1. Δεν μπορεί να συγκροτηθεί τέτοια ομάδα “συμπαγής” όπως την χαρακτηρίζεις,όχι για άλλο λόγο αλλά επειδή ,a priori δεν υπήρξε ποτέ,στην παράταξη αυτή.
  Το μόνο πράγμα που έδενε,την παράταξη αυτή ,ήταν η ιδέα ¨να φύγει ο Τσατσάρης κλπ ” …καταλαβαινόμαστε και τίποτε άλλο.
  Ενα μπάχαλο υπάρχει στα του Δήμου ,το ίδιο που υπάρχει και στην δημοτική “ομάδα”.
  Ένα θα είναι το σίγουρο φοβάμαι , αυτό που γράφεις ,ότι στο τέλος θα την πληρώσει το Μεγανήσι.
  Καλές γιορτές με υγεία.

  1. Πιθανόν να είναι έτσι. Και τότε το μόνο που απομένει στον δήμαρχο ως ύστατο καταφύγιο είναι η λαϊκή συνέλευση και τα σύκα-σύκα και η σκάφη-σκάφη. Δηλαδή να τους πει ότι :εγώ δεν ήρθα στο Μεγανήσι επειδή δεν είχατε “μαϊντανό” να βάλετε στην θέση του δημάρχου. Όπως ζούσα και πριν μπορώ να συνεχίσω να ζω και να με ξαναδεί το σπίτι μου. Παίρνω το καπελάκι μου και μπάι-μπάι! Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει αφού εξασφαλιστεί ότι τουλάχιστον δεν θα διωχθεί ποινικά, γιατί μην ξεχνάμε υπάρχουν κάτι επίσημες γραπτές δηλώσεις για κακοδιαχείριση από τους προηγούμενους!

   Γιατί ενδέχεται να του συμβεί και αυτό, συν όλα τ΄ άλλα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *