Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2022

Με την τελευταία του υπογραφή ο Γιάνης Βαρουφάκης “τελείωσε” τον Γεωργίου

Παρελθόν ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, καθώς αναρτήθηκε σήμερα στο opengov η προκήρυξη για τη διαδικασία επιλογής νέου προέδρου στην ΕΛΣΤΑΤ.

Με απόφαση του ήδη παραιτηθέντος υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με ημερομηνία 2 Ιουνίου 2015 προκηρύσσεται διαγωνισμός για τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) με πενταετή θητεία.

Για την πλήρωση της θέσης απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ επιλέγεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από δημόσια προκήρυξη, με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων (4/5) των μελών της.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για διορισμό στην προκηρυσσόμενη θέση και διαθέτουν τα απαιτούμενα από την παρούσα προκήρυξη τυπικά και ουσιαστικά προσόντα πρέπει να υποβάλουν αίτηση και βιογραφικό σημείωμα αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού συνδέσμου: https://online.ekdda.gr/applications.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από 6/7/2015 έως 15/7/2015 (ώρα 14:00). Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται εντός της ανωτέρω προθεσμίας ή στον ανωτέρω σύνδεσμο δεν εξετάζονται.

Ομοίως, δεν εξετάζονται οι αιτήσεις, οι οποίες υπέχουν θέση υπεύθυνης δήλωσης, στις οποίες ο ενδιαφερόμενος δεν βεβαιώνει ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του κωλύματα διορισμού για τη θέση του Πρόεδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ή ότι θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς άρση τυχόν ασυμβιβάστων που προαναφέρονται, εφόσον επιλεγεί.

πηγή: thetoc.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *