Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Μάι 2021

“Kόκκινες γραμμές” και στο Πόρτο- Κατσίκι

Επίσκεψη- αυτοψία  πραγματοποιήθηκε  σήμερα  από τον καθηγητή γεωλογίας κ. Ευθύμιο Λέκκα συνοδευόμενο  από τους  τρεις αιρετούς  της Λευκάδας κύριους   Δρακονταειδή Κων/νο, Σταύρο Γρηγόρη και Θοδωρή Χαλικιά(Δήμαρχο, Βουλευτή, Αντιπεριφερειάρχη), στο Πόρτο -Κατσίκι.

Όπως είχαμε ενημερώσει  με άρθρο μας εδώ  , οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας είχαν θορυβηθεί από την πτώση βράχου τον περασμένο Αύγουστο, όπου από τύχη τότε δεν θρηνήσαμε θύματα, αλλά κι από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή και στο ρήγμα που διέρχεται από Κεφαλλονιά  – ανοιχτά της Λευκάδας , τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο κ. Λεκκας μετά την αυτοψία , αποκλείοντας   το ενδεχόμενο απαγόρευσης προσέγγισης  τουριστών στην πιο φημισμένη παραλία της Λευκάδας και μία από τις καλύτερες που διαθέτει χώρα. Ωστόσο δεν απέκλεισε την δημιουργία ζωνών  στην αμμουδιά με κριτήριο τον βαθμό επικινδυνότητας  για τους λουόμενους από τυχόν καταπτώσεις βράχων. Μάλιστα ενδέχεται να υπάρξουν σημεία στην παραλία όπου θα βαφτούν κόκκινα κι  όπου η παραμονή των τουριστών θα γίνεται με  “ιδία” ευθύνη.

Οι όποιες αποφάσεις όμως θα περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα ληφθούν συλλογικά , όπως τόνισε  στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας  , o δήμαρχος κ. Κώστας Δρακονταειδής.

δείτε σχετικά: «Αναβολή»… αποφάσεων για το Πόρτο-Κατσίκι. Αναμένουν γραπτές εισηγήσεις(Βίντεο)

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Γ. Καλούδης: Ο άσπρος άμμος από την εκβάθυνση του δίαυλου της Λευκάδας να αγοραστεί για την επίστρωση των παραλιών Δασιάς και Ύψου

ΠΡΟΣ 1. Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο 2. Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Χρήστο Μωραίτη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *