Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2022

Το αναψυκτήριο στο Φανάρι θέμα στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο (αναν.)

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του δήμου Μεγανησίου ο νέος δήμαρχος κ. Παύλος Δάγλας απαντώντας στην ερώτηση του πρώην δημάρχου και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Στ. Ζαβιτσάνου για το ποια δημοτικά κτίρια στο Μεγανήσι δεν έχουν οικοδομική άδεια, ανέφερε μια σειρά δημοτικών κτιρίων, μεταξύ αυτών στο αναψυκτήριο στο Φανάρι λέγοντας ότι δεν υπάρχει ούτε καν συμβόλαιο, και δεν καταλαβαίνει πώς υπάρχει άδεια. Προς επίρρωση των λεγομένων του  κάλεσε την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου (τον αρμόδιο Πολ. Μηχανικό) ο οποίος παρίστατο στο δ.σ. και επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του δημάρχου.

Μάλιστα με την απάντησή του  ο κ. Δάγλας μάς επιβεβαίωσε για το ότι το αναψυκτήριο έχει χτιστεί μέσα στην “κόκkινη ζώνη” του Αιγιαλού, όπως αποφάνθηκε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου σε αυτοψία που διενήργησε. (Βλ. παρακάτω).

Νέο έγγραφο “φωτιά” καθ΄οδόν προς τον δήμο Μεγανησίου. Αμφισβητεί την κυριότητα του κτιρίου στο Φανάρι η Κτηματική Υπηρεσία

Σύμφωνα με αυτοψία που πραγματοποίησε η Κτηματική Υπηρεσία στις  αρχές Σεπτεμβρίου  στο δημοτικό αναψυκτήριο στο Φανάρι, διαπίστωσε ότι εξ΄ολοκλήρου είναι χτισμένο πάνω στη λεγόμενη “κόκκινη ζώνη” της παραλίας, επομένως ιδιοκτησιακά, σύμφωνα με την αυτοψία, ανήκει σε αυτήν.

Μάλιστα φέρεται να έχει κληθεί να προσκομίσει στοιχεία προς διασταύρωση κι ο ενοικιαστής του αναψυκτηρίου σχετικά με το κτίριο, παράλληλα  με τα στοιχεία που ζητήθηκαν και σ΄ αυτόν,  όπως σε όλους τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης που  χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και ξαπλωστρών  σε Σπήλια, Ρόκα, Βαθύ, Λιμονάρι και Φανάρι. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρέθηκαν μόνο οι επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν χώρους σε πλατείες κλπ. Όπως είχαμε γράψει, η Κτηματική Υπηρεσία απαιτεί  τα καθυστερούμενα (και με τόκο) από το 2009 μέχρι  σήμερα.

Σε  “ναρκοπέδιο” φαίνεται ότι θα κληθεί να διοικήσει ο νέος Δήμαρχος κ. Παύλος Δάγλας, αφού  κάθε μέρα και μία νέα “έκρηξη” με καινούργια  “τρύπα” φαίνεται  ν΄ ανοίγει στα  “πετσοκομμένα”  ελέω  Τρόικας  έσοδα από ΚΑΠ και ΣΑΤΑ. Ο ίδιος πάντως έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι είναι αποφασισμένος  να το πάει όσο μακριά γίνεται, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις που χρίζουν περαιτέρω “διερεύνησης”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προχθεσινή παραπομπή εντάλματος  του δήμου στον εισαγγελέα, όταν διαπίστωσε ότι  άλλος έκοβε τιμολόγιο κι άλλος έκανε την δουλειά που αναγραφόταν!

Η χθεσινή ανακοίνωση του δημάρχου Παύλου Δάγλα , εκτός του ότι επιβεβαιώνει μηδέ τι άλλο το ρεπορτάζ του meganisinews, αποτελεί και μήνυμα προς τους  “αμφισβητούντες” εντός κι εκτός των “τειχών”  για το ποιος ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι πλέον στο Μεγανήσι. Ο νέος δήμαρχος εκμεταλλεύεται κατά τον καλύτερο τρόπο τη νωπή λαϊκή εντολή για να τελειώσει μια για πάντα με το κατεστημένο “πράσινο παράρτημα” της Λευκάδας στο Μεγανήσι,  που αδυνατεί να συνειδητοποιήσει  “ότι πνέει τα λοίσθια”,  για να μην γράψουμε  “Τετέλεσθαι”, σε Μεγανήσι, Λευκάδα και πολύ σύντομα πανελλαδικά.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το νέο Δ.Σ. του “Μέντη”

Την πρώτη του συνεδρίαση με σκοπό την συγκρότηση σε σώμα πραγματοποίησε στις 9 Νοεμβρίου 2014 το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από την Γενική […]

2 Σχόλια

  1. Και τι γινεται τωρα… κατεδαφιζεται? Το εκμεταλλεύεται η κτηματικη?
    Και με τον ενοικιαστη τι γινεται που πληρωνει για μαγαζι και μαγαζι δεν εχει?? τον πετανε εξω??

    Αλο ενα κατορθωμα του Κου Ζαβιτσανου…και συνεργατων..Ευγε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *