Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Μαΐου 2022

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας επιβεβαιώνει την Τριμελή Επιτροπή Ιατρών

Η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Νοσοκομείου Λευκάδας στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει (δείτε σχετικά εδώ) είχε επισημάνει την οριακή κατάσταση λειτουργίας του Νοσοκομείου Λευκάδας, του οποίου η πληρότητα σε οργανικές θέσεις είναι μόλις 53%.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Λευκάδας, σε έγγραφό του προς την 6η ΥΠΕ, επιβεβαιώνει την τριμελή.

 

To Επιστημονικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας ενημερώθηκε με επιστολή από την τριμελή επιτροπή για τις εκτιμήσεις της, σχετικά με τις σοβαρές αρρυθμίες που διαπίστωσε στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο θεωρεί ότι:

Α) Τα αναφερόμενα στο έγγραφο της Τριμελούς Επιτροπής ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα και τα έχει επισημάνει και αυτό με την σειρά του ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Β) Εκφράζει για μια ακόμη φορά την αγανάκτησή του για την στάση της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας που παρά τις επανειλημμένες και απεγνωσμένες οχλήσεις που έγιναν τόσο εκ μέρους μας, όσο και εκ μέρους της Δ/νσης του Νοσοκομείου με ατράνταχτα και αυταπόδεικτα στοιχεία για τους κινδύνους που ελλοχεύουν με την πέραν του οριακού τρόπου λειτουργίας του Γ.Ν. Λευκάδας, αυτοί εξακολουθούν να κωφεύουν και να δείχνουν απίστευτη αδιαφορία.

Γ) Φοβούμενοι ακόμη και για την σωματική μας ακεραιότητα λόγω αυξημένων απαιτήσεων του κόσμου από ένα γονατισμένο προσωπικό, παρακαλούμε θερμά για την άμεση πραγματοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας που αφορούν τόσο την σωστή ενημέρωσή μας βάσει (του αρθρου 99 του Ν. 4182/2013 ΦΕΚ 185Α/10-9-2013) όσο και την σωστή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ασθενών.

Δ) Επισυνάπτεται τέλος για μια ακόμη φορά πρόσφατο έγγραφο με αριθμ. πρωτ.: 4152/3-6-2014 της Διοίκησης του Νοσοκομείου, καθώς και του Επιστημονικού Συμβουλίου με αριθμ. πρωτ. 06/12-2-2014 με τις μεγάλες ελλείψεις τόσο σε μόνιμο όσο και σε επικουρικό ιατρικό προσωπικό οι οποίες επιδεινώθηκαν και από μαζικές συνταξιοδοτήσεις Δ/ντών, και ευελπιστούμε ώστε τόσο η 6η ΥΠΕ όσο και το Υπουργείο Υγείας να συμβάλλουν επιτέλους με την ΑΜΕΣΗ τοποθέτηση του ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ προσωπικού, δοθέντος μάλιστα ότι ο πληθυσμός της Λευκάδας τους θερινούς μήνες τετραπλασιάζεται με ότι αυτό συνεπάγεται για την τεράστια πίεση που δέχεται το λιγοστό και εξουθενωμένο ιατρικό προσωπικό (και όχι μόνο) του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας.

Ο Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Λευκάδας

ΠΟΛΥΓΝΩΤΟΣ ΚΛΩΝΑΡΗΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *