Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Σεπτεμβρίου 2019

Εγκρίνουν επέκταση της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην Κασσιόπη

Ακόμη και την τελευταία στιγμή, η απερχόμενη διοίκηση της ΠΙΝ εξακολουθεί να γράφει στα «παλιά της τα παπούτσια» τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σπεύδει να κάνει αυτό που κάνει χρόνια τώρα: να λειτουργεί υπηρετώντας συμφέροντα που αντιμάχονται τα δίκαια των πολιτών του Ιονίου.

Συγκεκριμένα, και παρά την ξεκάθαρα αντίθετη θέση του ΠΣ για μη επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης διοίκησης ΔΕ.Π.ΙΝ υπέγραψε την 03/04/2014 την σχετική απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων, με την οποία η μεν θαλάσσια έκταση αυξάνεται από 10 σε 25 στρέμματα η δε δυναμικότητα από 150 σε 540 τόνους!

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης, παρά το ότι ενημερώθηκε εγγράφως, δεν αντέδρασε, ως όφειλε, μέσα στις νόμιμες προθεσμίες, αφήνοντας ανυπεράσπιστους τους κατοίκους της περιοχής και ευτελίζοντας τον ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α:

  1. Καλεί τον απερχόμενο περιφερειάρχη να δώσει εντολή στην νομική υπηρεσία της ΠΙΝ να εξετάσει την δυνατότητα προσβολής της απόφασης.
  2. Καλεί τους κατοίκους της περιοχής και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις σε ετοιμότητα για την υπεράσπιση του δίκιου τους.
  3. Ενημερώνει ότι προτίθεται να θέσει με κάθε επίσημο τρόπο το θέμα της αναθεώρησης των διατάξεων του Ειδικού Χωροταξικού για τις Υδατοκαλλιέργειες.
  4. Ενημερώνει ότι θα αγωνιστεί για την κατάργηση της Αποκεντρωμένης διοίκησης, μέσα από την προώθηση ενός νέου Αποκεντρωτικού σχεδίου, με δημοκρατία, συμμετοχή, αλληλεγγύη, πόρους και αρμοδιότητες.

Το Γραφείο Τύπου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ξεκινά την Δευτέρα το 6ημερο σεμινάριο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στα τοπικά προϊόντα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  13:30-14:30                 Σύνδεση έρευνας με τις τοπικές αγορές – Προώθηση της διασύνδεσης της έρευνας με την επιχειρηματικότητα [Α΄] (Σπύρος Πολυκαλάς) […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *