Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Απριλίου 2020

Μια ακόμη διάκριση για το Μεγανήσι. Η μαθήτρια Χριστίνα Πολίτη πήρε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Σχολικό διαγωνισμό “La Grece vous invite!” – Τι μας είπε στο Μeganisi Νews (αναν.)

Μια μίνι συνέντευξη της Χριστίνας Πολίτη στο ΜΝ

ΜΝ: Κατ΄ αρχάς Χριστίνα συγχαρητήρια για την επιτυχία σου και τη διάκριση που χάρισες στον εαυτό σου, αλλά και στο Μεγανήσι. Αλήθεια, πως αισθάνεσαι που πήρες το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό; Το περίμενες;

Χ.Π.: Ευχαριστώ πολύ. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και όχι, δεν περίμενα με τίποτα να κερδίσω το πρώτο βραβείο!

ΜΝ: Πόσο καιρό, πόσα χρόνια ασχολείσαι με την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας;

Χ.Π.: Περίπου 3 χρόνια, από τότε που πάω πρώτη γυμνασίου.

ΜΝ: Τι είναι αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς, να μάθεις γαλλικά;

Χ.Π.: Για την ακρίβεια το σχολείο μου έχει την δυνατότητα να παρέχει μόνο γνώσεις γαλλικής γλώσσας αν έτσι κι αλλιώς τα γαλλικά μου αρέσουν πάρα πολύ.

ΜΝ: Πως αποφάσισες να συμμετάσχεις στον συγκεκριμένο Πανελλήνιο Διαγωνισμό;

Χ.Π.: Για να πω την αλήθεια εκείνη την μέρα που έγινε η πρόταση αυτή βαριόμουνα να κάνω μάθημα έτσι άρπαξα την ευκαιρία!

ΜΝ: Το θέμα που πραγματεύτηκες, την αφίσα, είναι αυτό που αρχικά είχες στο νου σου ή άλλαξες στην πορεία;

Χ.Π.: Είναι αυτό που σκέφτηκα από την αρχή. Εξάλλου δεν είχα χρόνο να σκεφτώ και δεύτερο πλάνο.

ΜΝ: Τι ήθελες να περάσεις ως μήνυμα με το συγκεκριμένο θέμα; Υπάρχει ένας πανέμορφος συνδυασμός χρωμάτων και μια ηλιαχτίδα που σε αυτήν αναγράφεται η λέξη «Meganissi».

Χ.Π.: Το θέμα του διαγωνισμού ήταν μέσα από την αφίσα να προβάλουμε τον τόπο μας, εε και εγώ αυτό προσπάθησα να κάνω! Όσο για την ηλιαχτίδα δεν θα μπορούσα να μιλήσω για το ΜΕΓΑΝΗΣΙ και να μην αναφερθώ στον καταπληκτικό ήλιο του!

ΜΝ: Ασφαλώς και η βοήθεια από τις καθηγήτριές σου ήταν σημαντική, έτσι δεν είναι;

Χ.Π.: Ναι και σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να τις ευχαριστήσω . Τόσο η βοήθεια της κυρίας Δουζενάκη ως καθηγήτριας καλλιτεχνικών,  όσο και της κυρίας Ψήλλα, καθηγήτρια γαλλικών, ήταν πολύτιμη και τις ευχαριστώ πάρα πολύ!

ΜΝ: Αν υπήρχε ένας διαγωνισμός που θα καλούσε παιδιά, μαθητές και μαθήτριες της ηλικίας σου να πουν με μια λέξη πως θα ήθελαν να αντικρύσει ο κόσμος το μέλλον, ποια θα ήταν η λέξη που θα επέλεγες;

Χ.Π.: Πιστεύω ότι η κατάλληλη λέξη θα ήταν η λέξη αισιοδοξία!

ΜΝ: Τέλος, θα ήθελες, στα σχέδιά σου να ασχοληθείς στο μέλλον με την γαλλική γλώσσα, ας πούμε ως καθηγήτρια, ή να τελειοποιήσεις έστω τις γνώσεις σου σε αυτή την ξένη γλώσσα;

Χ.Π.: Σίγουρα θα μάθω γαλλικά αφού είναι η αγαπημένη μου γλώσσα, αλλά δεν νομίζω να γίνει και το επάγγελμα μου, εννοώ να γίνω καθηγήτρια γαλλικών.

Άλλη μια επιτυχία για το Μεγανήσι έρχεται να προστεθεί.

Να θυμήσουμε τι είχε γίνει πέρυσι σε αντίστοιχο διαγωνισμό για τη σχολική βία στον οποίο συμμετείχαν 2000 σχολεία με 20 000 έργα. Πάλι το Μεγανήσι στα πρόσωπα των μαθητριών Αγγ. Μάντζαρη και Χριστίνας Πολίτη κέρδισε πανελλαδική διάκριση.

O Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Γαλλικής γλώσσας διοργάνωσε για το τρέχον σχολικό έτος Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό με θέμα: “La Gréce vous invite!” Χρησιμοποιώντας τη Γαλλική γλώσσα οι μαθητές κλήθηκαν να προβάλουν ένα προϊόν, μια εκδήλωση, τις φυσικές ομορφιές ή τους αρχαιολογικούς χώρους του τόπους τους. Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό ήταν προαιρετική και η σύνθεση των έργων θα γινόταν εκτός των ωρών λειτουργίας του σχολείου.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν από τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (APLF) και η μαθήτρια της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Μεγανησίου Χριστίνα Πολίτη έλαβε το 1ο βραβείο στην κατηγορία “Αφίσα”.

Το συγχαρητήριο μήνυμα της Διευθύντριας του σχολείου και του Συλλόγου Διδασκόντων μπορείτε να το διαβάσετε εδώ (meganisitimes.gr).

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 95,1: “Θα πρέπει τα τρενάρουμε την πρόταση της Easyjet” και παρέμβαση του Γιώργου Γαβρίλη

Με αφορμή την κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας ‘Εasyjet’ στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για […]

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *