Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Σεπτεμβρίου 2021

Πολιτικό σχόλιο του Αναστ. Σ. Μάντζαρη

Η μετάβαση από μία κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση (δύο εκατομμύρια ανέργους και ένα εκατομμύριο ανενεργούς πολίτες με ότι αυτό συνεπάγεται) που μας οδήγησαν οι «Γνωστοί –Άγνωστοι» (κανένας δεν έχει αναλάβει έως τώρα την ατομική του ευθύνη αλλά και κανένας επίσημος φορέας δεν έχει αποδώσει ευθύνες) σε μία κοινωνία με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, παιδεία και υγεία για όλους, απαιτεί πρώτα απ όλα την καθιέρωση της δημοκρατίας στον τόπο σε αντίθεση με την κυρίαρχη άποψη των κυβερνώντων που λέει ότι οι καιροί απαιτούν ελάχιστη ή καθόλου δημοκρατία.

Όπως, ο πλήρης διαχωρισμός των τριών εξουσιών, Νομοθετικής, Δικαστικής και Εκτελεστικής, η θεσμοθέτηση αρχών ώστε τα Μ.Μ.Ε. (η τέταρτη εξουσία) να μην χάνουν ποτέ την ελεγκτική τους δυνατότητα απέναντι στην εκάστοτε εξουσία αλλά και οι συνδικαλιστές την διεκδικητική τους ικανότητα.

Την καθιέρωση των δύο (μέγιστο) θητειών για τα αξιώματα του πρωθυπουργού του περιφερειάρχη και του δημάρχου αλλά και την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.

Όλα τα πιο πάνω μόνο η Αριστερά έχει την πίστη να τα υλοποιήσει. Γι΄ αυτό στις κρίσιμες αυτές εκλογές (η συμμετοχή πρέπει να είναι ΜΑΖΙΚΗ, ενεργοποιώντας τα όποια αποθέματα δύναμης μας έχουν απομείνει) ψηφίζουμε για τις ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς να σημαίνει ότι μόνο αυτός είναι Αριστερά) αλλά και για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Α.Ν.Α.ΣΑ με επικεφαλής τον Θ. Γαλιατσάτο˙ για τον δε Δήμο Λευκάδας την δημοτική παράταξη «Όλοι για την Λευκάδα» με επικεφαλής τον Κ. Δρακονταειδή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των πιο πάνω όμως είναι και η καθημερινή σχεδόν πολιτική μας δράση (ανεξάρτητα από το κόμμα που κυβερνά) σε ατομικό (επιτέλους πρέπει να αναγνωριστεί και η ατομική ευθύνη) αλλά κυρίως σε συλλογικό επίπεδο και όχι μόνο με την ψήφο μας κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια.

3 Shares

Σχετικά άρθρα

Κατάσχουν το σπίτι ανάπηρου συνταξιούχου οικοδόμου στην Λευκάδα για οφειλές του προς την Εφορία

Σύμφωνα με  το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας: Η Εφορία Λευκάδας έχει αποστείλει ειδοποιητήριο κατάσχεσης για σπίτι 103 τ.μ. του Κ.Μ., συνταξιούχου ανάπηρου οικοδόμου […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *