Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Καταργήθηκε η ερασιτεχνική άδεια αλιείας

Η κατάργηση της άδειας αλιείας για τους ερασιτέχνες ψαράδες έχει στόχο να κάνει τις υπηρεσίες θαλάσσιου και αλιευτικού τουρισμού πιο ελκυστικές και ανταγωνιστικές στη χώρα μας, ενώ η κατάργηση της έκδοσης και θεώρησης των ερασιτεχνικών αδειών θαλάσσιας αλιείας, αναμένεται να οδηγήσει στην εξοικονόμηση σημαντικού αριθμού εργατοωρών και προσωπικού για τις Λιμενικές Αρχές, που θα διευκολύνει και θα βελτιώσει το ελεγκτικό τους έργο, ιδίως ως προς τη διέλευση των συνόρων και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Η κατάργηση της άδειας αλιείας σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται εξαίρεση από την εφαρμογή των υπόλοιπων προβλέψεων της νομοθεσίας σχετικά με την ερασιτεχνική αλιεία, όπως ενδεικτικά: ώρες της ημέρας, εποχές του έτους και περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η αλιεία, επιτρεπόμενα εργαλεία, είδη και ποσότητες αλιευμάτων, απαγόρευση πώλησης και γενικά εμπορίας των αλιευμάτων». Σημαντική θα είναι η μείωση της γραφειοκρατίας στα λιμεναρχεία ενώ σημαντικό είναι και το κόστος που ”γλιτώνουν” πλέον οι ερασιτέχνες ψαράδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας περίπου 85.000 άνθρωποι ετησίως πρέπει να περάσουν από ένα λιμεναρχείο να πληρώσουν ένα παράβολο, να ανανεώσουν την ερασιτεχνική άδεια αλιείας τους και κάθε φορά που πηγαίνουν σε μια άλλη περιοχή να πρέπει να ξαναπάνε στο λιμεναρχείο, να θεωρήσουν την άδεια τους και να τους επιτραπεί να κάνουν ερασιτεχνική αλιεία στη ζώνη την οποία επιβλέπει το συγκεκριμένο λιμεναρχείο. Αλλιώς υπόκειται στις συνέπειες του νόμου και έχει σημαντικά πρόστιμα. [ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr]

Το ΦΕΚ [ΠΗΓΗ: psarema.net]

Σχετικά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights