Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2022

Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά στοιχεία για τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ερώτηση προς την Κομισιόν, με την οποία ζητείται να ελεγχθεί κατά πόσον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους για τα δάνεια που έχουν λάβει από ελληνικές τράπεζες, συνυπέγραψε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σάρον Μπόουλς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Δράσης, η ερώτηση απευθύνεται προς την Κομισιόν, καθώς η Επιτροπή, από τις αρχές του 2013 και στο πλαίσιο του Μνημονίου, ελέγχει όλες τις ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στην ανακεφαλαιοποίηση, για το εάν λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές του τραπεζικού δικαίου και ανεξάρτητα από πολιτικές παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Μπόουλς και ο συνυπογράφων, ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Δράσης, Θ. Σκυλακάκης, ζητούν να ελεγχθούν τα στοιχεία που υπάρχουν για την κίνηση των δανείων που έχουν λάβει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια ερώτηση ο κ. Σκυλακάκης και η κ. Μπόουλς παρουσιάζουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα δύο κόμματα έχουν λάβει δάνεια πάνω από 270 εκατ. ευρώ από ελληνικές τράπεζες, οι οποίες λόγω της ανακεφαλαιοποίησης ελέγχονται πλέον από το ελληνικό δημόσιο, σε ποσοστό άνω του 90%.

«Κατά συνέπεια τυχόν μη πληρωμή των δανείων αυτών, θα επιβαρύνει άμεσα τους έλληνες πολίτες» τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *