Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουλίου 2024

Επιμένει ο δήμαρχος Λευκάδας στο “γάμο” με την ΕΥΔΑΠ (αναν.)

-Δείτε το υλικό αρχείου του meganisinews.gr για το θέμα (48 επιπλέον αναρτήσεις!) εδώ

Μάλιστα  στην προσπάθεια του  να  πείσει, “προίκισε”  δυνητικά το κάθε Λευκαδίτη με  ένα  σπίτι στην Αθήνα, προφανώς,  ίσως ,κρίνοντας  “εξ ιδίων τα αλλότρια”, τονίζοντας ότι πίσω από την ιδεολογική άποψη να μην ιδιωτικοποιηθεί  το νερό, κρύβεται ένας τεράστιος αριθμός συμπολιτών μας  με παράνομες συνδέσεις. Δηλαδή όσοι τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης είναι οι παράνομοι και με το να τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης  ενεργούν ενάντια στο κοινό καλό και συμφέρον, ενώ όλοι οι υπόλοιποι νοικοκυραίοι που έχουν νόμιμες συνδέσεις τάσσονται υπέρ, άρα επιτελούν με αυτό τον τρόπο το κοινωνικό τους καθήκον.

Απέφυγε όμως  εντέχνως  ν΄απαντήσει στον δημοτικό σύμβουλο κ. Θανάση Καββαδά και στους Λευκαδίτες  για την ευκαιρία  και τα χρήματα που έχασε  για να λύσει το πρόβλημα του νερού μια για πάντα στην Λευκάδα , προς όφελος και σύμφωνα με την βούληση των δημοτών του.

Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι υπέρ της κρατικής ΕΥΔΑΠ, ίσως επειδή θυμήθηκε ξαφνικά το “όχι” που εισέπραξε από την της Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων που κόστισε τόσο στο λαϊκό του προφίλ,  όσο και στο φιλελεύθερο: από τη μια έβαλε και έχει την κοινωνία απέναντι, από την άλλη δεν μπόρεσε να περάσει τη γραμμή και αυτό το είδαν και από την φιλελεύθερη πτέρυγα, την συγκυβέρνηση δηλαδή.

Στην Ελλάδα και δη στη Λευκάδα ζούμε ένα οξύμωρο. Από τη μια η Ένωση Γερμανικών Υπηρεσιών Υδάτων (δανειστές είναι κι αυτοί) τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα και μεις εδώ ψάχνουμε τρόπους να πούμε ότι εκείνοι κάνουν λάθος και μεις το σωστό. Μπορεί ο κ. Αραβανής να κινείται και με βάση τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ . Κώστας Μουσουρούλη (έπειτα από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ), ότι «Κατόπιν συμφωνίας που έχει ήδη υπογραφεί με την ΕΥΔΑΠ, το υπουργείο θα προχωρήσει επίσης σε τριμερείς συμβάσεις με την εταιρεία και τους ενδιαφερόμενους δήμους, προκειμένου να γίνουν έργα διαχείρισης των υδάτινων πόρων και των λυμάτων, με προτεραιότητα στην αφαλάτωση» (22 Φεβρουαρίου 2013, δείτε όλο το άρθρο εδώ). Λέτε αφού χάθηκε η “τηλεμετρεία” να πάμε …σε αφαλάτωση…;

Μάλιστα η διατύπωση του δημάρχου Λευκάδας είναι λιγάκι πονηρή. Μιλάει για μια ΕΥΔΑΠ η οποία είναι ακόμα κρατική, δηλ. κάποια στιγμή (όχι μακρινή, βλέπε ΤΑΙΠΕΔ και Μνημόνια) θα ιδιωτικοποιηθεί! Το να δηλώνεις γενικά υπέρ, θα πρέπει και να το διεκδικείς. Ο δήμαρχος Λευκάδας αν δεν άλλαξε γνώμη ξαφνικά, γιατί είχε σπεύσει να προχωρήσει διαδικασίες, για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την έτσι κι αλλιώς υπό ιδιωτικοποίηση Ε.ΥΔ.ΑΠ. Α.Ε., η οποία όπως προαναφέρθηκε, ακυρώθηκε από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ως μη σύννομη (δείτε τις δηλώσεις εδώ);

Διαβάστε και ακούστε όλα όσα δήλωσε στον prisma 95,1

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights