Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2023

Τι δηλώνουν για την ΕΥΔΑΠ μετά την ακυρωτική απόφαση

Φωτογραφία: mylefkada.gr

 

Δήμαρχος Λευκάδας: «Ήταν πολύ δύσκολο για τον κο Αποστολόπουλο να μην ακυρώσει την απόφαση για την ΕΥΔΑΠ με τους πάνω από το τραπέζι και τους κάτω από το τραπέζι πιέζοντες.»

Είδηση βόμβα αποτελεί για τον Δήμο Λευκάδας η ακύρωση της απόφασης της πλειοψηφίας του Δήμου να διαχειριστεί η ΕΥΔΑΠ τους υδάτινους πόρους. Η απόφαση αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα για τη Δημοτική Αρχή η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα Ύδρευσης /Αποχέτευσης από την αρχή. «Αυτό για εμάς αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα.» δηλώνει ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Κώστας Αραβανής. Εξίσου σοβαρή όμως είναι και η δήλωση του Δημάρχου σχετικά με το πως λαμβάνονται κάποιες αποφάσεις αφήνοντας περιθώρια να συμπεράνει κανείς ότι για άλλη μια φορά στη «Νέα Ελλάδα» τελικά όλα λειτουργούν όπως παλιά……

Εμείς μιλήσαμε με τον Δήμαρχο Λευκάδας και με τους επικεφαλείς των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, πλην του κου Βεργίνη, ο οποίος με ανακοίνωση του μας ενημέρωσε για τις κινήσεις του σχετικά με την απόφαση ακύρωσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Κύριε Δήμαρχε «ο κύβος ερρίφθη» και όχι υπέρ σας. Τι σημαίνει η ακύρωση της απόφασης για εσάς και μελλοντικά για την Λευκάδα;

«Η απόφαση του δημοτικού συμβούλιου ελέγχτηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και διορισμένο από την κυβέρνηση κύριο Αποστολόπουλο, ο οποίος έκρινε μαζί με τις υπηρεσίες του ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις. Δεν έχω δει ακόμα την απόφαση, όμως για εμάς αυτό αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα. Πρέπει να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης και αποχέτευσης το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι τεράστιο και θα αγωνιστούμε μαζί με τις υπηρεσίες μας για αυτό. Θα εξετάσουμε την αναδιάταξη των δυνάμεών μας και περιμένουμε βέβαια και από όλους αυτούς που φιλολογούσαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα να καταθέσουν τις προτάσεις τους τις οποίες και θα αξιολογήσουμε. Και θέλω να τονίσω εδώ ότι δεν μιλάμε για θεωρητικές προτάσεις αλλά για προτάσεις οι οποίες επί της ουσίας αλλά και ρεαλιστικά θα είναι υλοποιήσιμες. Αυτό είχαμε πει και στο δημοτικό συμβούλιο, εμείς περιμένουμε την απόφαση του γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης, γιατί κάθε πράξη κρίνεται και ο κύριος Αποστολόπουλος θα κριθεί για αυτήν την απόφασή του. Εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε το αποτέλεσμα και θα αναδιατυπώσουμε τις όποιες ενστάσεις μας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα.»

Προφανώς εννοείται ότι τώρα θα κάνει τον γύρο η «καυτή πατάτα» και θα κληθούν να την αγγίξουν όλοι όσοι δεν συμφώνησαν να αναλάβει η ΕΥΔΑΠ τους υδάτινους πόρους. Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη, γιατί τα όρια της ανοχής έχουν ξεπεραστεί!

«Εγώ είπα ότι σεβόμαστε την απόφαση, αυτό αποτελεί και ένα καινούργιο ξεκίνημα για εμάς να…

Συνέχεια στο mylefkada.gr, ρεπορτάζ της Κατ. Μεσσήνη

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights