Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Ιανουαρίου 2022

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Μαθητείας του Υπουργείου Παιδείας

Μαθητεία για αποφοίτους τεχνικής εκπαίδευσης – Β΄ κύκλος

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι δίνεται στις επιχειρήσεις η δυνατότητα να εκπαιδεύσουν αποφοίτους τεχνικής εκπαίδευσης με πραγματικούς επαγγελματικούς όρους, αλλά και να αξιολογήσουν πιθανούς συνεργάτες χωρίς καμία επιβάρυνση μέσω του προγράμματος «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης εξάμηνης μαθητείας με ανάληψη ασφαλιστικής κάλυψης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επίσης, θα χορηγείται στους αποφοίτους υποτροφία τριακοσίων ευρώ (300 €) και θα καλύπτεται η ασφάλισή τους στο ΙΚΑ για τον κίνδυνο ατυχήματος από το Υπουργείο (μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων) και δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση των επιχειρήσεων.

Μέχρι τη Δευτέρα 7/10/2013 όλες οι ενδιαφερόμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.  Η συμμετοχή τους (εγγραφή και δήλωση θέσεων Μαθητείας) πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr. Στην ίδια ηλεκτρονική πύλη βρίσκονται αναλυτικά και οι όροι του προγράμματος. Οι μαθητείες για τον Β’ Κύκλο του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσουν το διάστημα από 03.12.2013 έως 07.12.2013.

Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Σημείωση ΜΝ: Παραθέτουμε το σχετικό ΔΤ (17-9-2013) του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το Πρόγραμμα

Πρόγραμμα Μαθητείας για Αποφοίτους Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας – Β’ ΦΑΣΗ

Δελτίο Τύπου

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων / Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων, υλοποιεί το Πρόγραμμα Μαθητείας για Αποφοίτους Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας – Β’ ΦΑΣΗ, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Ελληνικού Δημοσίου.

Μέσω του Προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης Μαθητείας 6 μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν νέοι απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων των τελευταίων 2 σχολικών ετών (ή 3, εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία κατά την ημερομηνία δημοσίευσης / ανακοίνωσης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς αποφοίτους).

Στόχος του Προγράμματος Μαθητείας αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης, για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας είναι να υποστηρίξει και να ενισχύσει τους πρόσφατα αποφοιτήσαντες από τη Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με σκοπό να αποκτήσουν, μέσω Μαθητείας, επαγγελματική εμπειρία στον παραγωγικό τομέα και ειδικότερα σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις κλάδων σχετικές με τις σπουδές τους, έτσι ώστε να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την αγορά εργασίας.

Στα πλαίσια της Μαθητείας χορηγείται στους αποφοίτους μηνιαία υποτροφία 300 €, και καλύπτεται η ασφάλισή τους στο ΙΚΑ για τον κίνδυνο ατυχήματος. Η Μαθητεία παρέχεται πέντε ημέρες (5) εβδομαδιαίως, έξι (6) ώρες την ημέρα.

Το Πρόγραμμα θα υλοποιείται περιοδικά σε κύκλους (περίπου ανά δίμηνο), με στόχο να χρηματοδοτηθούν έως 8.358 υποτροφίες αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην παρούσα φάση (Β’ ΚΥΚΛΟΣ) καλούνται:

1. Επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, να εγγραφούν και να δηλώσουν θέσεις μαθητείας, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr, έως και τις 07.10.2013.

2. Απόφοιτοι τεχνικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, να εγγραφούν και να επιλέξουν θέσεις μαθητείας, μέσω της στην ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr, από τις 21.10.2013 έως και τις 10.11.2013.

Διευκρινίζεται, ότι στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν

α) απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, των σχολικών ετών 2011-2012 και 2012-2013 (και του σχολικού έτους 2010-2011 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις) και

β) οι ιδιωτικές Επιχειρήσεις (ατομικές, προσωπικές ή κεφαλαιουχικές εταιρίες) εκτός των Στερεάς Ελλάδας (ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και ΦΩΚΙΔΑΣ) και Νοτίου Αιγαίου (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και ΚΥΚΛΑΔΩΝ).

Προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης μαθητειών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, για τον Β’ ΚΥΚΛΟ, ορίζεται το χρονικό διάστημα 03.12.2013 – 07.12.2013.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr και στα τηλέφωνα 210 344 2138 ΚΑΙ 210 233 3795.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Περιμένοντας τον Πολυχώρο Πολιτισμού και Ιστορίας «Β. Νταίρπφελντ» στο Νυδρί και ένας επίλογος – έκκληση προς τον κ. Δήμαρχo

Περιμένοντας τον Πολυχώρο Πολιτισμού και Ιστορίας «Β. Νταίρπφελντ» στο Νυδρί και ένας επίλογος – έκκληση προς τον κ. Δήμαρχo Ο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *