Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Μαΐου 2022

Γιώργος Γαβρίλης στο meganisinews: Ν΄ απαλλάξουμε το Μεγανήσι από την «κομματική αλητεία» που το διοίκησε επί σειρά ετών

Γιώργο τελευταία συμμετέχεις σε μια προσπάθεια για δημιουργία δημοτικής παράταξης μέσω μιας πρωτοβουλίας πολιτών, θέλεις να μας πεις σε ποιο στάδιο βρίσκεται ;

Δεν θα πάει στράφι όλη η δουλειά που έχει γίνει όλο τον προηγούμενο καιρό, ετοιμάζεται  η δημοτική παράταξη που θα διεκδικήσει τον δήμο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Είχαμε την εντύπωση ότι οι συζητήσεις δεν πήγαιναν και τόσο καλά, αργούσαν  και κάποτε πιστέψαμε ότι σταμάτησαν. Που τελικά βρισκόμαστε;

Οι διαβουλεύσεις με την κοινωνία όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά εντείνονται με συγκεντρώσεις, συζητήσεις,  διάλογο με όλες τις παραγωγικές τάξεις του νησιού. Για τον σκοπό αυτό κατά καιρούς ερχόμαστε σε επαφή ΚΕΠΜ κι άλλες ομάδες πολιτών. Μια τέτοια προσπάθεια τρέχει και στις μέρες μας. Κανείς πλέον δεν είναι ανενημέρωτος για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Μεγανήσι και γι’ αυτό δεν πρέπει να βλέπει με καχυποψία την προσπάθεια που καταβάλλεται, γιατί σ’ αυτήν συμμετέχουν αρκετοί άνθρωποι που  η βαρύτητα της προσωπικότητάς τους την εγγυάται.

 Πολλοί κατηγορούν την ΚΕΠΜ και τους ετεροδημότες ότι έχουν το πρώτο λόγο κι ό τι πρόκειται για πολιτική του καλοκαιριού

Δεν είναι αλήθεια. Σ’ αυτή τη διαδικασία τον πρώτο λόγο έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι του Μεγανησίου που  γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους τα προβλήματα της καθημερινότητας  και αισθάνονται στο πετσί τους την αλαζονεία της εξουσίας, με τον τρόπο που αυτή ασκείται από την δημοτική αρχή. Είναι αυτοί που στην ουσία δίνουν τον δικό τους αγώνα για είναι λειτουργικό το νησί και το καλοκαίρι που το επισκέπτονται οι ετεροδημότες και οι εκατοντάδες επισκέπτες του. Οι ετεροδημότες είναι ένα σημαντικό κομμάτι καταρτισμένων και άξιων Μεγανησιωτών που μας είναι απαραίτητοι εάν θέλουμε να πετύχουμε, όμως δεν εξέφρασαν σε κανένα στάδιο των συζητήσεων πρόθεση να έχουν το «πάνω χέρι», πράγμα αυτονόητο για όλους εμάς. Σ’ άλλους συνδυασμούς ας αναζητήσουν τα «κέντρα των αποφάσεων», όχι στον δικό μας.

Έχετε πρόταση για το Μεγανήσι;

Ετοιμάζεται ολοκληρωμένη πρόταση για το Μεγανήσι , κρίμα που κάποιοι «παράγοντες» του νησιού προτίμησαν  είτε την αποστασιοποίηση , είτε ακόμα χειρότερα  την υποστήριξη σε χρεοκοπημένες πολιτικές του πιο ακραίου παλαιοκομματικού καθεστώτος της πράσινης Σοβιετίας  πασπαλισμένη με την απαραίτητη «ακρονεοφιλελεύθερη άχνη»  και το απαραίτητο  «αριστερίστικο άλλοθι»  δήθεν ιδεολόγων. Ήρθε η ώρα ν΄απαλλάξουμε το Μεγανήσι από την «κομματική αλητεία» που το διοίκησε επί σειρά ετών.

 Πολλοί σας αποδίδουν ότι θέλετε να  γίνεται το Νέο ΠΑΣΟΚ, ανήκετε στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι δεν είναι;

Τα πράγματα αυτά έχουν χιλιοειπωθεί  και χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο ανήκω. Ότι δήθεν το κακό ΠΑΣΟΚ, ακολούθησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το καλό πήγε  με την ΝΔ , έτσι δεν είναι; Δεν ενδιαφερόμαστε ν’ αντικαταστήσουμε τους «κομματάρχες του Μεγανησίου», αυτούς με την πρωτοβουλία μας τους έχουμε  καταδικάσει για πάντα στην χλεύη των Μεγανησιωτών  που δυστύχησαν για χάρη τους  και στην συνείδηση της νεολαίας  που κατέστρεψαν  το μέλλον της. Να το πω πολύ απλά, δεν τραβάμε κάνα ζόρι με κανένα κόμμα, πάραυτα  δεν εγκαταλείπουμε την ιδεολογία μας για να διοικηθούμε από τεχνοκράτες, ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε που πάμε, ξέρουμε πως θα πετύχουμε.  Τις μέρες που έρχονται είναι απαραίτητη η πολιτική  κι επιβάλλεται ν’ αποκτήσει τη χαμένη αίγλη της παρά τη στοχευμένη απαξίωσή της. Δεν υπάρχουν μονόδρομοι στις επιλογές, δεν υπάρχουν νούμερα, δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στις πολιτικές που υπηρετούν πραγματικά το κοινό καλό. Υπάρχουν άνθρωποι, κοινωνική πολιτική, ισονομία, δικαιοσύνη και δημόσια βασικά αγαθά προσβάσιμα σε όλους κι υπάρχει και …αντίσταση όταν θίγονται όλα τα παραπάνω.

 Πιστεύεται ότι θα τα καταφέρετε, θα πειστεί η μεγανησιώτικη κοινωνία να σας ακολουθήσει;

Δεν γνωρίζω εάν θα πετύχουμε, δεν γνωρίζω εάν θα τα καταφέρουμε να πείσουμε. Μην ρωτάτε πράγματα που κανείς δεν μπορεί  με βεβαιότητα ν’ απαντήσει. Για κείνο που ίσως θα στενοχωρηθώ είναι εάν δεν έχουμε την νεολαία με το μέρος μας. Γνωρίζω ότι  έχουμε μια καλή ευκαιρία στα χέρια μας και πρέπει πάση θυσία να την εκμεταλλευτούμε, εάν πράγματι κάτι θέλουμε να αλλάξει σ’ αυτή την χώρα. Θα μπορούσα να σα μιλάω ώρες, για το πώς, το πρέπει, το γιατί.  Μιλώντας προσωπικά πάντα, θα κοιμάμαι τουλάχιστον «συνειδησιακά ήσυχος», ότι τουλάχιστον εγώ προσπάθησα !

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *