Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

“Πνίγηκαν” σε μια κουταλιά νερό. Χωρίς γιατρούς, καθαριότητα και τοπική συγκοινωνία κύλησε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Μεγανήσι

Στο Μεγανήσι, όπως μας καταγγέλλουν επιχειρηματίες του νησιού, δεν έχουν καθαριστεί οι βασικές παραλίες που δέχονται και τον κύριο όγκο των επισκέψεων από λουόμενους από τις αρχές Ιουνίου και δεν προβλέπεται και το αμέσως επόμενο διάστημα, με αποτέλεσμα, όπου δεν υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση που με δική της ευθύνη καθαρίζει, να γίνεται χαμός από  μπουκάλια, σακούλες, ξύλα , φύλλα  κ.λπ.

Εκπλήξεις περίμεναν τόσο τους ντόπιους όσο και επισκέπτες του νησιού στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας των τελευταίων εβδομάδων με το θέμα του Σκορπιού, γεγονός που από την αρχή έκανε το Μεγανήσι ακόμα πιο πολύ γνωστό τόπο προορισμού.

Δεν υπήρχε συγκοινωνία με ανταποκρίσεις στα προγραμματισμένα δρομολόγια του ferry-boat και το αποτέλεσμα ήταν να ταλαιπωρηθούν δεκάδες άνθρωποι που εξυπηρετήθηκαν χάρη στη φιλοτιμία των ντόπιων κατοίκων, οι οποίοι ανέλαβαν να τους μεταφέρουν. Επίσης, η τοπική συγκοινωνία δεν εξυπηρετεί πια ούτε τους λουόμενους που έχουν την ατυχία να μη διαθέτουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς.

Κανείς δε μιλάει και για την μονιμοποίηση πλέον στο Μεγανήσι του προβλήματος με τους γιατρούς  και καθώς  διανύουμε ήδη τουριστική περίοδο,  έχουμε αφεθεί στα “χέρια του Θεού”,  παρακαλώντας να μη συμβεί έκτακτο περιστατικό.

Κατά τ΄άλλα σκέφθηκαν να μας εντάξουν στην ακριβότερη ζώνη αντικειμενικών αξιών για να φορολογούμαστε πιο ακριβά από τα υπόλοιπα Ιόνια ή καλύτερα για να πουλήσουμε ό,τι έχουμε μια ώρα γρηγορότερα! Κουράγιο αδέρφια, τουλάχιστον μας κάνανε “αρχοντόγυφτους” (!),  θα πεινάσουμε, αλλά τουλάχιστον θα πεινάσουμε αισθανόμενοι “πλούσιοι”!

ΥΓ : Η φωτογραφία είναι σημερινή, από τη Ρόκα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Τέσσερις (4) προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπηρεσιών από τον Δήμο Μεγανησίου

Οι εν λόγω προσκλήσεις ενδιαφέροντος υπηρεσιών αφορούν α) “Αποψιλώσεις συνολικού οδικού δικτύου”, β) το “Αλσύλιο Σπαρτοχωρίου” (καθαρισμός-κλάδεμα δένδρων, αποψίλωση και […]

3 Σχόλια

 1. Έλα ρε Γαβρίλη, μη γίνεσαι μίζερος…Τι να τα κάνεις αυτά;
  Κάνα δυο βραβεύσεις οσφυοκαμπτών ακόμα , συνεχείς δηλώσεις για τους Ρώσους (πάρτυ κλπ)και τελείωσε το θέμα.
  Έτσι αντιμετωπίζονται αυτά…
  Ο δήμαρχος Λευκάδας πάντως ξεπέρασε κάθε όριο.
  Ας του δώσει κάποιο ρόλο ο Ντμίτρι να τελειώνουμε…

  1. Αγαπητέ φίλε Μαρίνο, νομίζω ότι κανένας Ρώσος ή άλλος δε θα πήγαινε ενάντια στο κοινό αίσθημα και τη βούληση της κοινωνίας, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που επιθυμεί την αποδοχή ως νέο μέλος της.

   Για εκείνο που δεν είμαι σίγουρος είναι εάν η ίδια η κοινωνία έχει αντιληφθεί ότι, εάν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει να σταματήσει να είναι γεναιόδωρη στην απόδοση ρόλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *