Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2023

Μονιμοποείται πλέον η έλλειψη αγροτικών γιατρών στο Μεγανήσι. Χωρίς αγροτικούς ιατρούς και την καλοκαιρινή περίοδο (αναν.)

Τουλάχιστον δύο νέες περιπτώσεις συμπολιτών μας στο Μεγανήσι που έψαχναν γιατρό το καταμεσήμερο κι ήταν δύσκολο να τον βρουν.  Ο πρώτος με καρδιακό επεισόδιο και ο δεύτερος με ατύχημα στο χέρι οδηγήθηκε στην Λευκάδα για ένα μικρό ράψιμο στο δάχτυλο, ρουτίνας. Δεν τολμούμε να σκεφτούμε τι θα συμβεί εάν τύχει  και συμβεί κάτι τη νύχτα! Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο κανείς δεν αναφέρθηκε στο θέμα και δείχνει η δημοτική μας αρχή να ευθυγραμμίζεται πλήρως με την επιλογή της κεντρικής κυβέρνησης που πετσοκόβοντας τους μισθούς των αγροτικών ιατρών, κάνει περίπου αδύνατη την αναπλήρωση των θέσεων.

“Φωνή βοώντος εν τη ερήμω” η πρότασή μας για παροχή κινήτρων σε υποψηφίους αγροτικούς ιατρούς (π.χ. δωρεάν παροχή οικίας), όπως έκαναν αντίστοιχα άλλα μικρά νησιά που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα.

Xωρίς αγροτικούς γιατρούς (προσωρινά;) ενόψει Πάσχα το Μεγανήσι

Δύο μόλις χρόνια πέρασαναπό το πρώτο δημοσίευμα σχετικά με τους αγροτικούς ιατρούς στο Μεγανήσι και δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται υπό μορφή κακόγουστης φάρσας. Αλλάζοντας κανείς ονόματα γιατρών, βρισκόμαστε δύο μόλις χρόνια από το παρακάτω δημοσίευμα να μιλάμε πλέον όχι για προσωρινά αλλά για κίνδυνο να μείνουμε μόνιμα χωρίς αγροτικούς γιατρούς ως αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής της  τρικομματικής κυβέρνησης. Είμασταν  μάγοι; Είμασταν προφήτες; Είμαστε κακοί “υγειονομικοί ανταποκριτές”; Είμαστε κινδυνολόγοι; Φυσικά τίποτε από τα παραπάνω, απλά είχαμε γνώση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, τίποτε περισσότερο!  Και τώρα που αποδεικνύεται πως δεν υπήρξαμε “ελέφαντες”,  πέφτει σε  “άλλους” ο κλήρος   της απόδειξης των ισχυρισμών τους!

Και για να προλάβουμε κι όσους πουν ότι δεν υπάρχει αύξηση ιατρικών περιστατικών λόγω Πάσχα, σήμερα είχαμε δύο έκτακτα περιστατικά που χρειάστηκαν διακομιδή! Θέλετε να το ακούσετε κι επισήμως; Εδώ κι από επίσημα χείλη:

«Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την πλήρωση της θέσης του αγροτικού ιατρού στο Μεγανήσι»,

Πρώτη δημοσίευση 15 /04/2011

Μετά την ιατρό κ. Καλλίνικου Ρένα κι  ο αγροτικός ιατρός κ. Αϊβατίδης Αθανάσιος αποχαιρέτησε γνωστούς και φίλους, ολοκληρώνοντας το  αγροτικό του  στο Μεγανήσι, όπου θα παραμείνει να  περάσει μαζί μας τις ημέρες  του Θείου Δράματος.  Εμείς  τους ευχαριστούμε για  την κατάθεση ψυχής τους  κι επιφυλλασόμαστε  για μελλοντική  φιλοξενία στο πανέμορφο νησί μας.

Το πρόβλημα που ανακύπτει είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα, το βάρος της  νοσηλείας των ντόπιων,  αλλά κι επισκεπτών του νησιού μας για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα θα επωμιστεί ο μοναδικός γενικός γιατρός του νησιού, που απ΄ ότι  φαίνεται θα αποδειχθεί …”σταύρωση” για τον ίδιο και την οικογένειά του.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

14 Σχόλια

 1. Μπορεί σας παρακαλώ ο υγειονομικός συντάκτης του site να μας ενημερώσει τί ακριβώς σημαίνει το ερωτηματικό στην παρένθεση του τίτλου; Υπάρχει κάποιου είδους πληροφόρηση που δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας; Ερωτώ, δεδομένου ότι οι νέοι αγροτικοί του Μεγανησίου υπηρετούν ήδη το τρίμηνό τους στο Νοσοκομείο Λευκάδας, όπως προβλέπει ο νόμος.

  Κι όσο για τους “σταυρούς” των υγειονομικών, μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια. Οι ασθένειες δεν κάνουν διακοπές το Πάσχα. Ούτε καν τον Δεκαπενταύγουστο.

  1. Κύριε Κονιδάρη το “Αλάθητο” διεκδικεί μόνον ο Πάπας,ίσως και μερικοί συμπατριώτες μας, πάντως όχι “ημείς”,έχετε καμμία ένσταση ως προς την ουσία ότι θα μείνουμε χωρίς αγροτικούς ιατρούς το Πάσχα; Πείτε μας την δική σας πληροφόρηση ως αρμοδιότερος, είναι καλοδεχούμενη! Γνωρίζουμε την υπερευαισθησία που διαθέτει η αντίληψή σας! Δεν νομίζουμε να διαφωνείτε ούτε και με την συμπαράστασή μας στον οποιοδήποτε εργαζόμενο ακόμα κι αν τυνχάνει να είναι γιατρός.

 2. Κύριε “MEGANISI NEWS”, είναι κοινός τόπος εδώ και χρόνια ότι οι αγροτικοί γιατροί έχουν δωδεκάμηνη θητεία, εκ της οποίας το ένα τρίμηνο γίνεται στα κατά τόπους Νομαρχιακά Νοσοκομεία. Αυτό συμβαίνει για μια σειρά λόγους που μπορώ να σας αναλύσω και να τους κριτικάρω ακόμα, αν το επιθυμείτε. Άρα δεν είναι η πρώτη φορά που το Μεγανήσι μένει για κάποιο διάστημα με έναν γιατρό. Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο στην αλλαγή της φρουράς -και όχι μόνο. Πριν 2-3 βδομάδες πχ που βρισκόταν σε νόμιμη άδεια ο γενικός ιατρός και η αγροτικός, πάλι με έναν γιατρό ήμασταν. Απλά, αυτός που θα μείνει μόνος του, μέχρι να έρθουν και οι άλλοι, θα βρίσκεται σε διαρκή εφημερία ή/και ετοιμότητα, όπως εξάλλου βρίσκεται ο μοναδικός φαρμακοποιός εδώ και 13 χρόνια.Και, επειδή τυχαίνει τον τελευταίο να τον γνωρίζω προσωπικά, επιτρέψτε μου να σας ευχαριστώ εκ μέρους του για την συμπαράσταση.

  Υ.Γ.Παρ’ ότι το “Αλάθητο” με δυσκόλεψε λίγο, υποψιάζομαι τι προσπαθείτε να πείτε. Και φυσικά το αφήνω ασχολίαστο.

 3. Κύριε Κονιδάρη συνεχίζουμε να μην καταννοούμε τον λόγο για τον οποίο εξανίσταστε, η είδηση έχει ως εξής και δεν μας αφορούν οι λόγοι:το Μεγανήσι Πασχαλιάτικα-ποσώς μας απασχολεί κάτω από ποιές συνθήκες- μένει με έναν γενικό γιατρό που καλείτε να υπερβάλλει εαυτόν να ανταπεξέρθει στον φόρτο εργασίας.Τώρα αν αυτό συνέβαινε πάντα ή επαναλήφθηκε στο παρελθόν κακώς έγινε και στο παρελθόν.Αν επιζητείτε συγχαρητήρια που είστε ο μοναδικός φαρμακοποιός του νησιού, τα θερμά μας συγχαρητήρια.Βοηθείστε μας στην καμπάνια που ξεκινάμε για απογραφή όσο περισσοτέρων συμπατριωτών μας με διπλό όφελος και μεγαλύτερη ΚΑΠ για τον δήμο που υπηρετείτε, και δεύτερο φαρμακείο για τους κατοίκους του νησιού μας. Εμείς και για εσάς φροντίζουμε.

 4. Κύριε Meganisi News
  Το ποιος εξανίσταται, μπορεί εύκολα να γίνει φανερό από το ύφος εκάστου.

  Σαφώς και δεν επιδιώκω να μου πείτε συγχαρητήρια για οτιδήποτε, πολύ δε περισσότερο που δεν γνωρίζω με ποιον μιλάω. Απλά ευχαρίστησα για την συμπαράσταση και την φροντίδα σας, από καρδιάς μάλιστα, γιατί θυμώνετε;

  Δεν είστε βέβαια υποχρεωμένος να γνωρίζετε την φαρμακευτική νομοθεσία και γι’ αυτό να σας ενημερώσω, να μην αγχώνεστε. Στο Μεγανήσι και με την παλιά και με την νέα νομοθεσία, επιτρέπεται να ανοίξει και 2ο φαρμακείο, άσχετα με την απογραφή. Έχετε κάποιον συνάδελφο υπόψην σας;

  Δεν βλέπω όμως απάντηση στην ερώτησή μου για το ερωτηματικό του τίτλου.Θα έχουμε τελικά αγροτικούς ή θα τους πάρουν κι αυτούς στο Νυδρί;

  1. Αφού λοιπόν συμφωνήσαμε στο ότι θα μείνουμε χωρίς αγροτικούς ιατρούς το Πάσχα,ας προσπαθήσουμε να βρούμε και εξήγηση για το ερωτηματικό.Μήπως κύριε Κονιδάρη γνωρίζετε καταληκτική ημερομηνία, επανόδου των νέων αγροτικών ιατρών,γιατί ο συντάκτης του άρθρου πόσο προσωρινά(εξαιτίας αυτού το ερωτηματικό) δεν γνώριζε, για να λυθεί το θέμα πού έχετε με το “προβοκατόρικο” άρθρο του;Αλήθεια τα “περί Νυδριού” που τα διαβάσατε, μήπως λειτουργείτε “εν συγχύσει”;

 5. Εγω ειμαι ποντιος….δεν μπορω να καταλαβω την αιτια που σφαζοσαστε.
  Πεστε μου την αιτια και οχι την αφορμη για τον γιατρο…μιας και τσακωνεστε μπροστα μου πρεπει να την μαθω.
  Το γεγονος ειναι οτι μειναμε με ενα γιατρο.
  Κατι τρεχει στα γυφτικα. Εχει ξανασυμβει. Τι διαολο? περονοσπορος θα πεσει πασχαλιατικα?
  Συγχαρητηρια αξιζουν σε αυτους που καταφεραν να υπαρχει ΜΟΝΙΜΟΣ γιατρος.

 6. @Σπύρος Καμπέλης
  Φίλε Σπύρο, όχι και σφαζόμαστε, πολιτισμένη κουβέντα κάνουμε (ελπίζω). Συμφωνώ με τις υπόλοιπες παρατηρήσεις σου. Θα έρθεις το Πάσχα μέσα ή θα σε μαράνει ο Ινδικός;

  @Μεγκανήσι Νιουζ
  Όπως εξήγησα, οι αγροτικοί σε όλη την Ελλάδα κάνουν πρώτα το τρίμηνό τους και μετά προσέρχονται στα κατά τόπους αγροτικά (περιφερειακό στην περίπτωσή μας). Ο ένας γιατρός ξεκίνησε τον Μάρτη, η άλλη λίγο αργότερα. Οπότε τους περιμένουμε κάπου τον Ιούνη. Καταληκτική ημερομηνία δεν ξέρω (πόσω μάλλον “καταλυτική”), αλλά μπορώ να μάθω αν θέλετε. Και πέρυσι Ιούνη είχε έρθει η αγροτικός.

  Σε σύγχυση πολύ δύσκολα θα με βρείτε, και πάντως ποτέ όταν γράφω. Απλά θυμήθηκα την προ ολίγου καιρού φημολογία για μετακόμιση των σχολείων μας στο Νυδρί και σκέφτηκα, λες να μετακομίσουν και οι γιατροί κάπου εκεί στο Δημοσάρη; Και τί θα κάνουν τότε δύο φαρμακεία στο Μεγανήσι; Τώρα όμως που το διευκρινίσατε ηρέμησα.

  1. Κύριε Κονιδάρη ούτε άρθρο περί τέτοιας φημολογίας φιλοξενήθηκε στο παρόν site, τόσο από εμάς-ως διαχειριστές- όσο και από τους προκατέχοντες, μήπως μπερδεύεστε με σχόλια αναγνωστών που εξέφραζαν τους φόβους τους, εν μέσω δημοσιευμάτων και με δεδομένη την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας;Αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα κι είναι άδικο να χρησιμοποιείτε για να “βληθεί” η αξιοπιστία του παρόντος site. Ευχαριστούμε και αισθανόμαστε την ανάγκη να διαμηνύσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι ιδεολογικές διαφορές, δεν μεταφέρονται επ ουδενί σε προσωπικό επίπεδο, αρχίζουν και σταματούν στα πλαίσια του διαλόγου και της δημοκρατίας, και αν κάποτε ανεβαίνουν οι τόνοι ή κάποτε παρεκτρέπεται, ακολουθεί η σύνεση και η αυτοκριτική που τοποθετούν τα πράγματα στην θέση τους.

   ΥΓ :ευχαριστούμε για την διόρθωση, κάποτε πρέπει να μάθουμε να μιλάμε και να γράφουμε!

   1. @Μεγκανίσι Νιουζ
    Δεν μίλησα για άρθρο. Είμαι πολύ προσεκτικός όταν μιλώ και ακόμα περισσότερο όταν γράφω. Μίλησα για φημολογία (στα όρια της καταστροφολογίας) την οποία, αν ερμηνεύω σωστά τα όσα λέτε, είχατε αντιληφθεί κι εσείς.

    Ούτε και την χρέωσα σε κάποιον, όπως πχ στο site σας. Εκτός κι αν εννοείτε ότι εκείνος που εξέφραζε εκείνους τους “φόβους”,ταυτίζεται με τον αρθρογράφο της ανάρτησης.Αυτό όμως δεν μπορώ να το γνωρίζω. Φαρμακοποιός είμαι, δεν είμαι χαρτορίχτρα.

 7. Κύριε Κονιδάρη ,εμείς δεν είμαστε πολιτικοί άλλα να γράφουμε κι άλλα να εννοούμε.
  Όσο για τον συντάκτη του άρθρου εμείς ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την αξιοπιστία του γι αυτό και το προσυπογράψαμε σαν ομάδα.
  Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε τους εξής κανόνες απεμπλοκής από την παρούσα συζήτηση που εξάντλησε το αντικείμενο ενασχόλησής της με το κυρίως θέμα :
  Α)Την επόμενη φορά που θα αναρτήσουμε άρθρο , θα σας το στείλουμε αν το εγκρίνετε.
  Β)Εκπαραθυρώνουμε τον συντάκτη επειδή δεν σας άρεσε το άρθρο
  Γ) Έρχοντε οι γιατροί πριν το Πάσχα κι ακυρώνετε εκ των γεγονότων το άρθρο
  Δ)Επανερχόμαστε στην πριν σχολίων κατάσταση ( πρόταση Σημίτη-Πάγκαλου, βλέπε Ιμια) και θεωρούμε το θέμα ως μη γενόμενο
  Ε) Άλλη πρόταση δική σας κοινώς αποδεκτή.

  Υ.Γ: Είναι κρίμα να γίνεται χαρτορίχτρα, σας φανταζόμαστε με μαντήλι στο κεφάλι και γυάλινη σφαίρα μπροστά σας με μούσα και μαλλιά , αφήστε το καλύτερα…

 8. @Meganisi-News
  Θεός φυλάξοι! Εξαιτίας μου μπορείτε να προβείτε σε όλες αυτές τις ενέργειες; Δεν θα το ήθελα για τίποτε στον κόσμο. Κι επειδή εκτιμώ το χιούμορ με το οποίο μου δείξατε την έξοδο, αποχωρώ διακριτικά.

  Ευτυχώς που ούτε εγώ είμαι πολιτικός (κι ακόμα περισσότερο δεν σκέφτομαι να γίνω), ώστε αν με αναγκάσει κάποια στιγμή ο Λοβέρδος να γίνω χαρτορίχτρα, να είμαι ικανός τουλάχιστον να διαβάσω την κρυστάλλινη σφαίρα.

  Καλό βράδυ στην ομάδα.

  1. Κι εμείς σας ευχαριστούμε με την σειρά μας για την παρέμβασή σας και σας ευχόμαστε ολόψυχα καλό Σαββατοκύριακο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights