Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

Στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τους Υπ. Ανάπτυξης και Εσωτερικών ο Σπ. Σπύρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 20 Ιουνίου  2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ –ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση των 13  Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,  Μεταφορών και Δικτύων και τον Υπουργό Εσωτερικών

  Σε συνάντηση των 13  Περιφερειαρχών με τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,  Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, συμμετείχε χθες στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.

Θέμα της συνάντησης ήταν η πορεία του ΕΣΠΑ- η νέα Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020, και  η χρηματοδότηση των Περιφερειών.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν στον προγραμματισμό για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 και κυρίως την κατανομή των πόρων μεταξύ των τομεακών και των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων.

Επιπρόσθετα, σημαντικοί πόροι που συνδέονται με την άσκηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων που έχουν δοθεί στις Περιφέρειες όπως οι μεταφορές μαθητών δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμα με κίνδυνο να είναι αδύνατη η άσκησή τους.

Ετέθη επίσης και η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του δρόμου Πάτρα – Πύργος – Τσάκωνα καθώς και άλλα θέματα όπως η Νησιωτικότητα αλλά και η ανάγκη συνέχισης των υποδομών.

Οι Περιφερειάρχες, με την σειρά τους απαίτησαν την κατοχύρωση του πολυτομεακού και πολυταμειακού χαρακτήρα με την ενσωμάτωση στα ΠΕΠ των χρηματοδοτήσεων του Αγροτικού Τομέα, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Ταμείου Συνοχής.

Παράλληλα κατέθεσαν προτάσεις για την ουσιαστική απλούστευση των διαδικασιών απορρόφησης των κονδυλίων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Επίσης τόνισαν στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ε.Στυλιανίδη, ότι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης των Περιφερειών με την απόδοση στο ακέραιο των θεσμοθετημένων πόρων αποτελεί ζήτημα επιβίωσης του θεσμού.

Τέλος ο Υπουργός κ.Κ. Χατζηδάκης ζήτησε από τον Περιφερειάρχη, κ. Σ.Σπύρου,  να προγραμματιστεί  στο προσεχείς δεκαπενθήμερο μία συνάντηση για το θέμα του αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας»  της Κέρκυρας.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πλήγμα για το Ιόνιο η κατάργηση του τμήματος Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Το νησί της Ζακύνθου, αλλά και τα Ιόνια γενικότερα, έχουν πλούσια  πολιτισμική κληρονομιά για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη του τμήματος  […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *