Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Αυγούστου 2022

Φωτογραφίζονται απτόητοι πάνω στα «ερείπια» της Λευκάδας

Το κλίμα ευφορίας «εξ΄ άνωθεν» επιχειρούν να περάσουν και στην τοπική κοινωνία της  Λευκάδας και του Μεγανησίου με βαρύγδουπες  ανακοινώσεις και λαμπερές φωτογραφήσεις σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφύγουν το διασυρμό στις επερχόμενες δημοτικές κι ευρωπαϊκές εκλογικές αναμετρήσεις αιρετοί κι άλλοι της συγκυβέρνησης.

Κι είναι απορίας άξιο, πως εκείνοι που δεν θα συμμαχούσαν ούτε για να κερδίσουν τον «παράδεισο», ξαφνικά  βρισκόμενοι στην«κόλαση» ανακάλυψαν πως γεννήθηκαν ο ένας για τον άλλον κι όλοι μαζί βάλθηκαν  (εν μέσω καταστροφής της Ελλάδας και με την δική τους συμμετοχή)  να μας πείσουν ότι ξαφνικά σώζουν και τη Λευκάδα!

Τη Λευκάδα που πρόσφερε κι αυτή «ανθρωποθυσίες» στο «βωμό» της Τρόϊκας και των μνημονίων με μερικές αυτοκτονίες όλο το προηγούμενο διάστημα κι αρκετούς από τους κατοίκους της να βρίσκονται στα όρια της απελπισίας.

Δε γνωρίζουμε που εδράζεται αυτή η τεχνητή αισιοδοξία.

Μήπως στ΄«ασκέρια» των τουριστών από τις πρώην ανατολικές χώρες που διαμένουν στα καταλύματα της περιοχής με 15 ευρώ τη βραδιά, ή σε ξενοδοχεία με 25 ευρώ και ημιδιατροφή;

Μήπως στα έργα που εκτελούνται σε Λευκάδα και Μεγανήσι συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ;

Μήπως στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αποτέλεσμα της επενέργειας των εφαρμοστικών νόμων του νέου μνημονίου;

Μήπως στο 23% του ΦΠΑ και στο 26% συν 50% της φορολογίας των πνιγμένων στα χρέη μικρομεσαίων επιχειρηματιών από το πρώτο ευρώ  της περιφερειακής μας  ενότητας;

Μήπως στους άνεργους που θα προκύψουν και στη Λευκάδα από τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, τραπεζικών ιδρυμάτων,  αστυνομικών τμημάτων, δημόσιων υπηρεσιών κλπ., κλπ.;

Μήπως από τα ενδεχόμενα «κουρέματα» των καταθέσεων που βρήκαν και νομιμοποίηση στις τελευταίες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Μήπως στα νέα μέτρα των περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων του 2014;

Κι ας αρχίσουμε από το Μεγανήσι όπου οχτώ χρόνια και δεν έχουμε  δει κανένα νέο έργο υποδομής, με τα πλέον απαραίτητα του Βιολογικού για το Βαθύ, του προβλήματος της οριστικής διαχείρισης των απορριμμάτων, των περιφερειακών Βαθέος και Κατωμερίου, ακόμα και του βασικού σχεδιασμού για την πολεοδόμηση (ΣΧΟΟΑΠ) ανύπαρκτη. Χιλιάδες ευρώ πεταμένα σε άχρηστες μελέτες κι αντί του πολυδιαφημιζόμενου Περιφερειακού  Ιατρείου (θυμίζουμε κι εδώ είχαν πέσει υπογραφές)  βρεθήκαμε να κουνάμε μαντήλια  αποχαιρετισμού  στους αγροτικούς μας γιατρούς.

Αλλά και στη Λευκάδα, δυστυχώς, ούτε κι εκεί έχει στηθεί κάποιο εργοτάξιο του ΕΣΠΑ, παρά τις διαβεβαιώσεις για μελλοντικές εκπληρώσεις αμφιβόλων προς την  απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους έργων,  η οποία να υπενθυμίσουμε είναι τριμερής!  Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που και οι τράπεζες χρήματα ψάχνουν μέσω τεράστιων ανακεφαλαιοποιήσεων αμφιβόλου επιτυχίας και  κατά πολύ αργότερα της αρχικά προγραμματισμένης ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Δεν καταφέρνουν να συντηρήσουν σε  ικανοποιητική λειτουργία εφημεριών το ήδη υπάρχον μοναδικό Νοσοκομείο της Περιφερειακής Ενότητας και στον Δίαυλο Λευκάδας δεν έχουν αναστηλωθεί επί σειρά ετών ούτε καν τα πεσμένα και φθαρμένα  σημαδούρια. Ας μη βιαστούν να επιχαίρουν κάποιοι για τα νέα λιμάνια, πριν δουν ποια θα είναι η τύχη τους. Και για τα σκουπίδια, τι να πούμε, τα διαβάζουμε˙ κι εδώ το πρόβλημα μεγάλο είναι. Και σα δεν μας έφταναν όλα τ’ άλλα, έβαλαν αρχή μέσω ΤΑΙΠΕΔ και κόβουν και μας πουλάν για οικόπεδα.

Η τύχη του μέσου Λευκαδίτη, όσο κι αν επιχειρούν να μας το ωραιοποιήσουν, δεν θα διαφέρει από κείνη του μέσου Έλληνα όσο επιμένει να  συνεχίζει  να κάθεται στο «καρέ» παίζοντας με «σημαδεμένη τράπουλα». Σύντομα θα ξημερώσει μια ωραία πρωία μετανάστης στον τόπο του  και τότε πλέον θα ΄ναι  πολύ αργά!

Γ Γ

Για το meganisinews

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *