Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιανουαρίου 2022

Καταγγέλει την ΓΣΕΕ το Εργατικό Κέντρο Βόνιτσας-Λευκάδας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΤΗΣ  ΓΣΕΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΧΘΕΣΙΝΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ « Ε.Γ.Σ.Σ.Ε  2012-2013»

 Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταγγέλλει το νέο έγκλημα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ  που νομιμοποίησε με την υπογραφή της τα 586 και 511 ευρώ μικτά που νομοθέτησε μονομερώς η κυβέρνηση.

Στην πράξη  νομιμοποίησε την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, θυσιάζοντας τα συμφέροντα της εργατικής τάξης στη λογική της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, που επιβλήθηκαν  από τους μνημονιακούς νόμους και υπόσκαψε την αγωνιστική διεκδίκηση και την οργάνωση της πάλης για την αποτροπή νέων χειρότερων μέτρων.

Ο ισχυρισμός περί «διάσωσης» του επιδόματος γάμου, και αυτή προσωρινή, δεν μπορεί να αντισταθμίσει στο ελάχιστο την τεράστια ζημιά που προκαλεί η αποδοχή των κατακρεουργημένων μισθών και των καταργημένων συμβάσεων, ο συμβιβασμός με το απαράδεκτο καθεστώς εργασιακού Μεσαίωνα που επιβάλλουν οι εργοδότες μέσα στις επιχειρήσεις τους.

Γι’ αυτό το έγκλημα  υπόγραψε με τις ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ και με απουσία του ΣΕΒ.

Οι βιομήχανοι αποθρασυνόμενοι από την στάση της ΓΣΕΕ προβάλλουν νέες αξιώσεις μέσα από λεγόμενο «Πρωτόκολλο συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων» το οποίο απαιτεί παραπέρα μείωση και του «μη μισθολογικού κόστους», δηλαδή νέες απαλλαγές απο ασφαλιστικές εισφορές και να έχει λόγο και εννοείται νέες χρηματοδοτήσεις απο τα «Προγράμματα διατήρησης της απασχόλησης».

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ για μια ακόμα φορά διάλεξε στρατόπεδο αυτό της  ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, θέση που διατυπώνεται και στο προοίμιο της νέας Σύμβασης, που υπέγραψαν.

Οι εργαζόμενοι  πρέπει να δώσουν απάντηση σε αυτό το καθεστώς σύγχρονης δουλείας, που θέλουν να επιβάλουν η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Να απαντήσουν με οργάνωση, αλληλεγγύη και δυνάμωμα της ταξικής πάλης κατά κλάδο, εργοστάσιο, τόπο δουλειάς, να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων και να απαλλαγούν από τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *