Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Δεκεμβρίου 2021

Γιώργος Χατζημαρκάκης. Reset Greece

Γιώργος Χατζημαρκάκης

Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δελτίο Τύπου

Βρυξέλλες 14.05.2013

Reset Greece

Ιστορίες δημιουργίας

 Τι κοινό έχουν ο κρόκος Κοζάνης, η προώθηση του κορυφαίου ελληνικού ελαιολάδου και ένας χώρος σύγχρονης σκέψης και ανταλλαγής απόψεων;

Ένα κίνημα διεθνούς προώθησης του ελληνικού τουρισμού με μια ηλεκτρονική πλατφόρμα πώλησης αγροτικών προϊόντων;

Τι κοινό έχει η προσέγγιση της ελληνικής ιστορίας μέσα από σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία με την παραγωγή ελληνικής μπύρας στην Τήνο ή με την ανάδειξη όλων των κορυφαίων διατροφικών προϊόντων που παράγει η Ελλάδα;

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ιστορίες δημιουργίας Ελλήνων μέσα στην κρίση. Ελλήνων που σε καλά οργανωμένες ομάδες δουλειάς καταγράφουν επιτυχίες στην Ελλάδα και διεθνώς συμβάλλοντας στην επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας και φιλοξενούνται στην εκδήλωση Reset Greece που διοργανώνει στις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.

“Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2011. Τότε που όλοι στον κόσμο μιλούσαν για χρεωκοπία και πτώχευση της χώρας. Το Reset Greece είναι μια ιδέα που γεννήθηκε μέσα στην κρίση Όταν κανείς στην Ευρώπη δεν μπορούσε να κατανοήσει την ιδιόμορφη ικανότητα των Ελλήνων, να δημιουργούν ακόμα κι από τις στάχτες. Τότε αποφάσισα πως θα πρέπει να ξεκινήσουμε να αναδεικνύουμε τις ανθρώπους που αντιστέκονται και δημιουργούν στην Ελλάδα, απέναντι στα στερεότυπα που καλλιεργούνταν στην Ευρώπη”, θυμάται ο ευρωβουλευτής.

Η πρώτη παρουσίαση του Reset Greece έγινε το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς στις Βρυξέλλες με τη συμβολική εκείνη κίνηση να δωρίσει ο ευρωβουλευτής ένα μπλουζάκι στον Επίτροπο Όλι Ρεν με το λογότυπο “I am back in Greece”. Μια ιδέα του Νίκου και της Kathy Αρναουτάκη από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, που δηλώνει ξεκάθαρα πως υπάρχουν άνθρωποι με ιδέες και διάθεση που προτείνουν να αντιμετωπίσουμε την κρίση με αλληλεγγύη, θάρρος και δημιουργικότητα…

Ακολούθησε η δημιουργία της ιστοσελίδας Reset Greece που παρουσιάζει καλές πρακτικές, ιδέες και ιστορίες δημιουργίας τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Το Reset Greece δημιουργήθηκε για να ενώνει φωνές και δυνάμεις που πιστεύουν στην “επανεκκίνηση” του τόπου. Χωρίς διαχωρισμούς κάθε μορφής. Για να προβάλλει, να αναδείξει, να στηρίξει και να μεγαλώσει κάθε καλή πρακτική που ξεφυτρώνει και μας δείχνει πως οι Έλληνες ξέρουν και μπορούν να αντιμετωπίζουν τις μεγάλες κρίσεις. Το Reset Greece συνεχίζει για να δείξει πως το αντίδοτο στην καταστροφολογία είναι η πράξη.

“Χαιρόμαστε που οι Έλληνες αποδεικνύουν καθημερινά πως προχωρούν μπροστά, με ιδέες που κάνουν πράξη παρά τις δυσκολίες, με σωστό σχεδιασμό φτάνουν σε εξαιρετικά αποτελέσματα. Κι όλη αυτή η δημιουργική πορεία θέλουμε να αναδειχθεί στην Ευρώπη, να προβληθεί το πρωτοποριακό έργο που γίνεται και γιατί όχι να υπάρξουν συνεργασίες που θα αναδεικνύουν την Ελλάδα, τα προϊόντα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό της χώρας. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα αλλά υπάρχουν δεκάδες πρωτοβουλίες που θέλουμε να αναδειχθούν και το αξίζουν. Κι αυτό πρέπει να φανεί πρώτα στις Βρυξέλλες που οφείλουν να στηρίξουν και να ενδυναμώσουν τις ελληνικές δημιουργικές δυνάμεις”, σημειώνει ο κ. Χατζημαρκάκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 15 Μαΐου από τις 18:30 – 20:30 (τοπική ώρα) παρουσία Ευρωπαίων Επιτροπών, ευρωβουλευτών και προσκεκλημένων από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ι ASP 10G202 Ι Rue Wiertz 60 Ι B-1040 Βρυξέλλες

Τηλ 0032/2/28-45149 Ι Φαξ 0032/2/28-49149

jorgo.chatzimarkakis@europarl.europa.eu

www.chatzi.de

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αμοιβόμενο πρόγραμμα για νοσηλευτική τρίτης ηλικίας -Υλοποίηση σε Ελλάδα και Γερμανία

Μέσω πολύχρονων δράσεων και πρωτοβουλιών, ο ΓερμανοEλληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW) κατάφερε ν’ αναδείξει τα ελληνικά προϊόντα, τον τουρισμό και την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *