Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Μαρτίου 2021

ΕΣΠΑ: “Πράσινος Τουρισμός”. Αιτήσεις μέχρι 25.02.2011

Υποβολή προτάσεων μέχρι 25.02.2011, μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr/mis.

Προϋπολογισμός 19.766.920 € από το ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» για Αν. Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δ. Ελλάδα, Πελοπόννησος, Β. Αιγαίο, Κρήτη

Την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος “Πράσινος τουρισμός”, που εμπίπτει στο πεδίο των Κρατικών Ενισχύσεων του Τομέα Τουρισμού του ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ  και χρηματοδοτείται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα”  (ΕΠΑΝ II) του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ενισχύονται επενδυτικά σχέδια υφιστάμενων επιχειρήσεων ξενοδοχείων, camping και ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, που λειτουργούν πριν από 01.01.2009, σε όλη τη χώρα.

Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις μπορούν να πετύχουν:
1. Μείωση λειτουργικού κόστους, μέσω εξοικονόμησης ενέργειας, νερού και ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων
2. Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών – Προσέλκυση νέων πελατών
3. Οικολογική πιστοποίηση
4. Ενίσχυση περιβαλλοντικής συνείδησης
5. Ενίσχυση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Οι προτάσεις (επενδυτικά σχέδια) που δύναται να χρηματοδοτηθούν, αφορούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), στην ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης νερού, στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων (στερεών και υγρών αποβλήτων), στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικά / ενεργειακά φιλικών τεχνολογιών και μηχανολογικού εξοπλισμού, στην ανάπτυξη πράσινων πολιτικών και διαδικασιών, στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικών προτύπων και, τέλος, στην ενημέρωση και προβολή του περιβαλλοντικού “προφίλ” των επιδοτούμενων επιχειρήσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανά επενδυτικό σχέδιο μπορεί να κυμαίνεται από 15.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Η Δημόσια Χρηματοδότηση αποτελεί ποσοστό 40% του σχεδίου, με ειδική προσαύξηση επιπλέον 5% στις περιπτώσεις των μικρών νησιών (με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων). Τα επενδυτικά σχέδια που θα ενταχθούν προβλέπεται να τονώσουν τη δραστηριότητα των επιχειρηματιών του Τουρισμού και να βελτιώσουν το ποιοτικό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών.

Οι προτάσεις (επενδυτικά σχέδια) υποβάλλονται ηλεκτρονικά, από την 20η Δεκεμβρίου 2010 έως και την 25η Φεβρουαρίου 2011, μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr/mis.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τους παρακάτω ιστοχώρους www.visitgreece.gr, www.yppo.gr, www.espa.gr, www.ependyseis.gr, www.antagonistikotita.gr και www.efepae.gr, καθώς και στο τηλεφωνικό κέντρο 801-11-36-300 (χρέωση αστικής μονάδας). [Energeia.gr]

Αναλυτικά πληροφορίες και έγγραφα εδώ ή και στον ιστότοπο του ΕΣΠΑ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *