Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Αυγούστου 2021

Τα αγροτικά ελληνικά προϊόντα στο επίκεντρο

Γιώργος Χατζημαρκάκης

Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δελτίο Τύπου

 Βρυξέλλες 10.04.2013

 Αιχμή του δόρατος για την Ελλάδα τα αγροτικά ποιοτικά προϊόντα    

Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και η ελληνική διατροφή ως αιχμή των εξαγωγών και της ανάπτυξης, βρίσκονται στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, με θέμα την αύξηση της παραγωγικότητας των ελληνικών προϊόντων μέσα από την ποιότητα.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο να αναδείξει τα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα που αποτελούν το ισχυρό πλεονέκτημα της χώρας στην Ευρώπη καθώς και τη δημιουργική παρουσία και το ρόλο που μπορεί να έχει η Ελληνική κουζίνα στον ευρωπαϊκό χώρο τα επόμενα χρόνια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα ξεκινήσει στις 4 ώρα Ελλάδος. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος, Πρέσβης κ. Ανδρέας Παπασταύρου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχαήλ Ντουμίτρου ενώ κεντρικοί ομιλητές θα είναι επίσης ο ευρωβουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης, ο Δήμαρχος Θεσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κ. Μιλτιάδης Καρούμπας.

Παρεμβάσεις θα κάνουν ο Αντιπρόεδρος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου κ. Φαίδων Κοτζαμπόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Γιάννης Βογιατζής, οι οινοποιοί κύριοι Στέλιος Μπουτάρης και Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού και Παιδείας κ. Σπύρος Πέγκας και η κα Θέσβη Εκμεκτζόγλου – Newson για τα ελληνικά προϊόντα στο Βέλγιο.

Επίσης, ο ευρωβουλευτής έχει προσκαλέσει στις Βρυξέλλες 30 κορυφαίους Έλληνες σεφ από το Λέσχη Αρχιμαγείρων της χώρας οι οποίοι θα παρουσιάσουν την ελληνική κουζίνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αργά το απόγευμα, κατά την δεξίωση που θα ολοκληρώσει την εκδήλωση και θα ανοίξει με χαιρετισμό της Ελληνίδας Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κας Μαρίας Δαμανάκη.

“Δεν αρκεί να λέμε πως η Ελλάδα έχει κορυφαία προϊόντα. Οφείλουμε να στηρίξουμε την αναγνώριση και την παρουσία τους στην Ευρώπη με συγκεκριμένες ενέργειες προώθησης. Μία από αυτές γίνεται σήμερα  στην καρδιά της Ευρώπης. Τόσο η Κομισιόν όσο και το σύνολο των φορέων και των στελεχών της Ε.Ε. πρέπει να κατανοήσουν την αναγκαιότητα και τη σημασία που θα έχει τα επόμενα χρόνια για την ανάπτυξη στην Ελλάδα η στήριξη των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής διατροφής”, δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης, υποδεχόμενος σήμερα το πρωί τους έλληνες σε και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης στο Ευρωκοινοβούλιο.

[wzslider autoplay=”true” interval=”5000″ height=”350″ transition=”‘slide'” lightbox=”true”]

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *