Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Οκτωβρίου 2021

Σπρώχνουν την Κύπρο εκτός Ευρωζώνης

Όσο εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις, τόσο σκληραίνει η στάση του ΔΝΤ, βάζοντας στο τραπέζι και το κούρεμα εκτός της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου, ανεβάζοντας το κόστος  συμμετοχής του κουρέματος των Τραπεζών στα 9 δισ. από 6,6 δισ. ευρώ που αρχικά είχε ζητηθεί . Εάν δεν αλλάξει κάτι, με παραίτηση απειλεί ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης, ο οποίος δεν φαίνεται  διατεθειμένος να αναλάβει το κόστος μιας τέτοιας απόφασης που θα οδηγήσει την Κύπρο σε οικονομική καταστροφή.

Από σήμερα μειώθηκε το όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ  των Κυπριακών Τραπεζών στα 100 ευρώ, με πιθανό το ενδεχόμενο ούτε και την Τρίτη ν’ ανοίξουν κι ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Εurogroup, με όριο θα γίνονται οι αναλήψεις τις πρώτες μέρες λειτουργίας τους, όποτε και εάν αυτές ανοίξουν.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η ομιλία της Βαλαβάνη στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ… Να, το γιατί (διάβασε το δεύτερο ζήτημα)!

Ομιλία  της Νάντιας Βαλαβάνη  στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΦ, 26.6.2016 Είναι γνωστό ότι η ΕΕ αισθάνεται απέχθεια για […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *