Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Αυγούστου 2022

Έρευνα της VPRC. Τι λένε οι πολίτες για πολιτικό σύστημα, διαφθορά και ΜΜΕ

Τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα θεωρούν υπεύθυνους για τα σκάνδαλα οι πολίτες δίχως να έχουν καμία αμφιβολία περί αυτού. Αυτή είναι η απάντηση σχεδόν όλων όσοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.
Πολύ μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων καταλογίζει ευθύνες στο κράτος, στις μεγάλες επιχειρήσεις και στις τράπεζες για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την πολιτική ζωή της χώρας.

Για την ακρίβεια, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση οι πολιτικοί ευθύνονται κατά 99%, το κράτος κατά 89%, οι επιχειρηματίες κατά 88% και οι τράπεζες κατά 86%. Ακολουθούν τα Μέσα Ενημέρωσης με ποσοστό 84%, οι ξένες επιχειρήσεις με 62% και τέλος οι ίδιοι οι πολίτες με 35%.

Όσο για τις υποθέσεις που έχουν σημαδέψει την πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία χρόνια, είναι αυτή της λίστας Λαγκάρντ με ποσοστό 54,5%, ακολουθεί η υπόθεση του Βατοπεδίου με 47,7% και έπεται το σκάνδαλο της Siemens με 46%.

Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση των σκανδάλων από τα Μέσα Ενημέρωσης, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών παρακολουθούν τα γεγονότα και έχουν πειστεί ότι αυτά δεν παρουσιάζουν αντικειμενικά την κατάσταση, αφού ποσοστό 65% δεν πιστεύει καθόλου σε αυτή την αντικειμενικότητα, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνουν (96%) τη χαρακτηριστική καθυστέρηση στην απόδοση δικαιοσύνης.

Η έρευνα διεξήχθη στις 14 και 15 Φεβρουαρίου σε δείγμα 600 ατόμων.

Από newpost.gr

Από την έντυπη έκδοση της “Εφημερίδας των Συντακτών

Την πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος και του πολιτικού προσωπικού καταγράφει το συντριπτικό 99%, το οποίο, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες είναι οι κύριοι υπεύθυνοι αυτών των σκανδάλων
Εννέα στους δέκα (98%) εκτιμούν ότι τα σκάνδαλα που αναφέρονται στην συγκεκριμένη έρευνα είχαν “πολύ μεγάλη/μεγάλη” επίδραση στην εκδήλωση της σημερινής κρίσης
Το 65% δεν πιστεύει καθόλου στην αντικειμενική παρουσίαση των σκανδάλων
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *