Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Αυγούστου 2022

Δικαιώνεται ο “κακός” Δημητριάδης. Aποχωρούν οι ιχθυοκαλλιέργειες από τον Πόρο

Πολύ συζήτηση έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στο Μεγανήσι γύρω από το όνομά του. Ο αγωνιστής κ. Γιάννης Δημητριάδης  με τους συνεργάτες του δικαιώθηκαν στον Πόρο. Δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος στον Πόρο:

Δικαιώνεται ο αγώνας της «Πρωτοβουλίας»: Η ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ανακοίνωσε την οικιοθελή αποχώρησή της από τον Πόρο έως το 2015.

 Στις 28.2.2013, κοινοποιήθηκε στην «Πρωτοβουλία για την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Πόρου», επιστολή της εταιρίας ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, με την οποία γνωστοποιείται η ομόφωνη απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της να αποχωρήσει εξ ολοκλήρου από τον Πόρο μέχρι το τέλος του 2015.

Σύμφωνα με την επιστολή, η απόφαση ελήφθη «με γνώμονα το γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά του Πόρου τον καθιστούν μη κατάλληλο για δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.)» και πρόκειται να υλοποιηθεί σταδιακά «μέσω της αποχής από υποβολή αιτήσεων έκδοσης νέων διοικητικών πράξεων».

Η απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί δικαίωση του πολυετούς αγώνα των κατοίκων του Πόρου, αποδεικνύει ότι παράλογες επιλογές της κεντρικής διοίκησης, που γίνονται αποδεκτές από ενδοτικές τοπικές ηγεσίες, ανατρέπονται στην πράξη όταν συγκρούονται με την κοινή λογική και τη λαϊκή βούληση. Αποδεικνύει επίσης ότι ο ορθολογισμός που λείπει από τις πολιτικές ηγεσίες, μπορεί να υπάρχει σε μία μεγάλη εταιρία, η οποία αποφάσισε οικιοθελώς την αποχώρησή της από έναν τόπο με αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητες που δεν ευνοούν τα επιχειρηματικά της σχέδια, δεσμευόμενη μάλιστα για τη μεταφορά των υφιστάμενων θέσεων εργασίας σε άλλες περιοχές δραστηριοποίησής της.

Η «Πρωτοβουλία για την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Πόρου» χαιρετίζει την απόφαση της ΔΙΑΣ και ενημερώνει ότι, εφόσον κατά το εύλογο διάστημα των 2,5 ετών που απαιτούνται για την πλήρη απομάκρυνση των δραστηριοτήτων της, τηρούνται από την εταιρία όλα όσα συνεπάγεται η δέσμευση της, θα επικεντρώσει στο εξής τον αγώνα της στο να διασφαλίσει θεσμικά ότι οι ακτές του Πόρου θα μείνουν ελεύθερες από το 2015 και μετά.

2 Shares

Σχετικά άρθρα

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του δήμου Μεγανησίου προσκλήσεις ενδιαφέροντος για προμήθεια γάλακτος,αποψίλωση οδικού δικτύου και καθαριότητα παραλιών

Δείτε εδώ την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση της προμήθεια γάλακτος . Επίσης δείτε εδώ την αντίστοιχη τεχνική μελέτη και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *