Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
12 Αυγούστου 2022

Ξενοφών Βεργίνης για το ΤΕΙ στη Λευκάδα: “Οι επαφές μου συνεχίζονται διότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο χρόνος διαβούλευσης με επιτυχία”

Από τότε που ανακοινώθηκε το σχέδιο Αθηνά ασχολούμαι από την πρώτη μέρα και είμαι σε επαφή και με το Υπουργείο Παιδείας και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Αθ. Κυριαζή.

Παράλληλα συνάντησα τον Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μπούρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον οποίο συζήτησα λεπτομερώς το θέμα και ο οποίος και στηρίζει το ΤΕΙ στην Λευκάδα.

Επίσης είμαι και σε διαρκή επαφή με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και με τον πρόεδρο Ν. Μαραβέγια καθώς και με τον Γιάννη Πολίτη αλλά και με τις αντιπροσωπείες της Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

Έχω πρόσθετη υποχρέωση να κάνω αυτές τις επαφές και ως πανεπιστημιακός αλλά και ως πολιτικός που εκπροσωπώ το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στόχος είναι καταρχήν η παραμονή των ΤΕΙ στην Λευκάδα κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από τις επαφές μου, όμως αυτό δεν αρκεί. Το δεύτερο είναι να παραμείνουν τα ΤΕΙ ως έχουν με το σημερινό αντικείμενο. Εφόσον όμως γίνει αλλαγή ως προς το γνωστικό αντικείμενο να είναι τέτοια ώστε το νέο γνωστικό αντικείμενο να βγάζει αποφοίτους που θα απορροφήσει η σημερινή αγορά εργασίας και συνεπώς και παράλληλα να είναι το αντικείμενο ελκυστικό για τους υποψηφίους φοιτητές γιατί μόνο έτσι θα έχουμε σημαντικό αριθμό φοιτητών στο ΤΕΙ Λευκάδας. Δεν έχει νόημα να έχουμε ΤΕΙ με 40 και 50 φοιτητές.

Οι επαφές μου συνεχίζονται διότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο χρόνος διαβούλευσης με επιτυχία.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *