Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

Γιάννης Πολίτης: “Η Τρόικα θέλει να κλείσει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Θα ΄χουμε πόλεμο!” (video)

Ο τίτλος της ανάρτησης είναι η αντίδραση, τα λόγια  του Μεγανησιώτη δημοσιογράφου στην σημερινή του εκπομπή στη ΝΕΤ στην οποία μεταξύ των καλεσμένων του ήταν και ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος.

Προς το τέλος της πρώτης τοποθέτησης του δημάρχου, ο κ. Πολίτης, ο οποίος είναι και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής των ΤΕΙ, άδραξε την ευκαιρία και απευθυνόμενος στον Αν. Υπ. Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη… Τη συνέχεια δείτε την στο μικρό απόσπασμα βίντεο που ακολουθεί.

Πριν όμως να θυμίσουμε τι είχε δηλώσει ο υπουργός Παιδείας στις 11 Νοεμβρίου 2012 στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013 στη Βουλή σχετικά με την Παιδεία αλλά και το σχέδιο “Αθηνά”:

«Η παιδεία είναι υπόθεση εθνική και απαιτεί ένα εθνικό σχέδιο και όταν υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη λογική των επιχειρημάτων του, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη λογική των επιχειρημάτων ενός σε βάθος μελετημένου εθνικού σχεδίου. Ούτε η Τρόικα ούτε κανείς. Κανείς δεν μπορεί να μας υποδείξει την κατεύθυνση που θα πάμε. Καμία Τρόικα, κανείς απολύτως».

«Μπορούμε να συμφωνήσουμε και να διαφωνήσουμε σε επιμέρους πολιτικές ή διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνει η οποιαδήποτε Τρόικα, αλλά μέχρι εκεί. Διαφωνήσαμε σε πολλά και επιβάλαμε πολύ περισσότερα».

Και το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ θα προχωρήσει στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, με διάλογο, συναίνεση και αποφασιστικότητα. Και το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ δεν μας το επέβαλε κανείς. Μας το επέβαλλε η Εθνική λογική.”

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Η Παιδεία είναι υπόθεση εθνική και απαιτεί ένα εθνικό σχέδιο.

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη λογική των επιχειρημάτων ενός εθνικού σχεδίου.

Και όταν υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη λογική των επιχειρημάτων του, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη λογική των επιχειρημάτων ενός σε βάθος μελετημένου εθνικού σχεδίου. Ούτε η Τρόικα ούτε κανείς.

Κανείς δεν μπορεί να μας υποδείξει την κατεύθυνση που θα πάμε. Καμία Τρόικα, κανείς απολύτως.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε και να διαφωνήσουμε σε επιμέρους πολιτικές ή διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνει η οποιαδήποτε Τρόικα, αλλά μέχρι εκεί.

Διαφωνήσαμε σε πολλά και επιβάλαμε πολύ περισσότερα. Αυτή η Κυβέρνηση έχει ένα εθνικό σχέδιο για την παιδεία, ένα σχέδιο το οποίο παρουσίασε στις Προγραμματικές Δηλώσεις και το εφαρμόζει απαρέγκλιτα με σκληρή δουλειά και με τη μέγιστη δυνατή συνηγορία όλων των εμπλεκομένων, προετοιμάζοντας τη χώρα και τη νέα γενιά για τη μετά κρίση εποχή.” ΠΗΓΗ

Σχετικά

Και όμως το ΤΕΙ Λευκάδας το κλείνουν, δυστυχώς…

Δήλωση του Θ. Σολδάτου για το σχέδιο «Αθηνά» και τα δημοσιεύματα για κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα

Ο Γιάννης Πολίτης …εισηγείται – «Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων παραμένει»

Καταργήσεις- συγχωνεύσεις 104 σχολών ΤΕΙ & ΑΕΙ, ανάμεσά τους και το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στην Διοίκηση ΤΕΙ της Λευκάδας

Καλύφθηκε το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία στη Λευκάδα

«Στη κόψη του ξυραφιού» και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Λευκάδα για «λουκέτο». Λύνεται οριστικά το πρόβλημα της στέγασης;

Σπύρος Σπύρου: «Ντροπή και αίσχος!»

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *