Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Οκτωβρίου 2022

Και όμως το ΤΕΙ Λευκάδας το κλείνουν, δυστυχώς…

…και το πάνε στην Άρτα!

Σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά» για την αναμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας που παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος και το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση διάρκειας 45 ημερών, το ΤΕΙ της Λευκάδας τελικώς, τα τμήματα δηλαδή, «κατεβάζει ρολά», «βάζει λουκέτο».

Μπορεί στο πρόσφατο παρελθόν σε ημερίδες και τα συναφή  να είχε εκφραστεί η αισιοδοξία που έτεινε στο να λάβει τη μορφή  διαβεβαίωσης και να γίνει πεποίθηση πως τα τμήματα των ΤΕΙ Ι.Ν. στη Λευκάδα όχι μόνο θα συνέχιζαν τη λειτουργία τους αλλά θα αναβαθμίζονταν κι από πάνω, σήμερα όλοι έχουν μείνει άφωνοι.

Τόσο οι πομποί του προηγούμενου αισιόδοξου μηνύματος όσο και οι δέκτες του έγιναν οι τελικοί αποδέκτες του δεύτερου μέρους του σκωτσέζικου ντουζ από τον υπουργό Παιδείας: από την συνέχιση της λειτουργίας και την αναβάθμιση των τμημάτων των ΤΕΙ Ι.Ν. στη Λευκάδα στην σημερινή πρόταση κατάργησής τους δια της απορροφήσεως.

Έτσι, το Τμήμα Εφαρμογών στην Πληροφορική και την Οικονομία στη Λευκάδα απορροφάται από το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Άρτα, το οποίο μετονομάζεται σε Μηχανικών Πληροφορικής και το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Λευκάδα απορροφάται από το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Ηπείρου επίσης με έδρα την Άρτα, το οποίο και μετονομάζεται σε Μηχανικών Πληροφορικής.

Η Αθηνά εντέλει όσο κι αν κάποιοι την ήθελαν να συνεχίζει να προσφέρει στη Λευκάδα την σοφία της,  φαίνεται πως σήμερα τους διέψευσε τασσόμενη στο πλευρό του κ. Αρβανιτόπουλου και της μνημονιακής πολιτικής. Εκτός βέβαια κι αν στο διάστημα της διαβούλευσης που ακολουθεί υπάρξει μια άλλη εξέλιξη ικανή να εκπλήξει, όσους μείνουν στην πρώτη ανάγνωση.

Οι εικόνες είναι από την παρουσίαση του σχεδίου “Αθηνά” όπως αυτή αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα esos.gr.

Σχετικά

Ο Γιάννης Πολίτης …εισηγείται – «Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων παραμένει»

Καταργήσεις- συγχωνεύσεις 104 σχολών ΤΕΙ & ΑΕΙ, ανάμεσά τους και το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στην Διοίκηση ΤΕΙ της Λευκάδας

Καλύφθηκε το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία στη Λευκάδα

«Στη κόψη του ξυραφιού» και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Λευκάδα για «λουκέτο». Λύνεται οριστικά το πρόβλημα της στέγασης;

Σπύρος Σπύρου: «Ντροπή και αίσχος!»

11 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.