Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Μαΐου 2021

Χαλαρή η παρουσία της αντιπολίτευσης στην πρεμιέρα της με τον νέο της επικεφαλής

Δύο ερωτήσεις υπέβαλλε η αξιωματική αντιπολίτευση την ώρα των απαντήσεων του δημάρχου διά στόματος του επικεφαλής της κ. Νικόλαου Πολίτη. Η πρώτη αφορούσε την αμοιβή της τεχνικής συμβούλου του δήμου Μεγανησίου και η δεύτερη για το όχημα αποκομιδής απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι θα επισκευαστεί, ενώ για την αμοιβή της τεχνικής συμβούλου  είπε ότι αμοίβεται με 1000 ευρώ .

Η απουσία δύο δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης που ελέγχει τον δήμο,  μας προϊδέασε για την ικανότητα της αντιπολίτευσης να απειλήσει την ψήφιση των θεμάτων που έρχονται στα συμβούλια  από τώρα και για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα έως την νέα εκλογική αναμέτρηση στον δήμο Μεγανησίου.

Μάλιστα, φαίνεται να ενισχύεται ο δήμαρχος στην  υπέρ του πλειοψηφία τουλάχιστον κατά 2 ψήφους. Ονόματα δε λέμε για να μην εκτεθούμε, όμως η αποχώρηση (παραίτηση) της κ. Αικ. Καββαδά φαίνεται να  έσπασε τις διαχωριστικές γραμμές, οι οποίες μάλλον παραβιάζονται με περισσότερη ευκολία, με μοναδικούς χαμένους την πλειοψηφία των  Μεγανησιωτών που είχαν «επενδύσει» στην συγκεκριμένη παράταξη.

Η αδυναμία αυτή θα οδηγήσει σίγουρα σε περαιτέρω εξελίξεις που θα επιτρέψουν την ενδυνάμωση του μετώπου που δεν έχει αντιπροσώπευση στο συμβούλιο και στην δημιουργία αντίστασης απευθείας  από  την κοινωνία, κάτω και από την επίθεση που δέχεται στα πενιχρά εισοδήματά της αλλά και στην προσπάθεια υφαρπαγής των φυσικών της πόρων και των κοινωνικών της δικαιωμάτων.

Μάλιστα, το Μeganisi Νews.gr το έχει γράψει και εδώ , μήνες πριν.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *