Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Απρίλιος 2021

Ανακοίνωση του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Μεγανησίου για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο στην Βουλή

“Ο εμπορικός και επαγγελματικός σύλλογος του Μεγανησίου ενώνει τη φωνή του όσο μικρή κι αν είναι αυτή με τους λοιπούς συλλόγους ανά την Ελλάδα που διαμαρτύρονται για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου” –

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση –

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα που θα απομυζήσει ακόμα περισσότερο τον έλληνα επαγγελματία, συνταξιούχο και μικρομεσαίο είναι ελάχιστες ώρες πριν την ψήφισή του. Απ’ τα μεγαλύτερα θύματα της μέχρι τώρα οικονομικής πολιτικής του μνημονίου, ήταν ο εμπορικός κλάδος. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα χιλιάδες καταστήματα που έχουν σφραγιστεί ανά την επικράτεια αφήνοντας ανέργους, καταξιωμένους εμπόρους, συρρικνώνοντας  τον κλάδο ο οποίος επέρχεται στα χέρια μεγαλοκαρχαριών και πολυεθνικών εταιριών.

Οι συντάξεις με ενεργό το πολυνομοσχέδιο εφόσον ψηφιστεί, θα φτάσουν στο κατώτατο δυνατό όριό τους. Οι επαγγελματίες θα κλιθούν να πληρώσουν το 28% επί των κερδών τους, με ότι αυτό συνεπάγεται. Τα παιδιά θα είναι πλέον τεκμήριο πλούτου οικονομικής και όχι οικογενειακής ευτυχίας. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα γίνει αυτόματα υπόθεση του αντικειμένου που πάσχει χωρίς κρατική αρωγή εφόσον τα ταμεία αδυνατούν ν’ ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Τα νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων όπως το Μεγανήσι θα χάσουν οποιαδήποτε φοροδιευκόλυνση. Τα σχολεία θα συγχωνευτούν και θα απολυθούν καθηγητές και δάσκαλοι στα πλαίσια απομάκρυνσης των δημοσίων υπαλλήλων απ’ τις θέσεις τους προς εξοικονόμηση χρημάτων, κι ο χορός καλά κρατεί. Ο εμπορικός και επαγγελματικός σύλλογος του Μεγανησίου ενώνει τη φωνή του όσο μικρή κι αν είναι αυτή με τους λοιπούς συλλόγους ανά την Ελλάδα που διαμαρτύρονται για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί όλους τους επαγγελματίες του νησιού να σταθούν στο πλευρό του και να βοηθήσουν στην προσπάθεια ώστε να γίνει η φωνή του δυνατότερη.

Το Δ.Σ. του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *