Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λευκάδας σχετικά με τις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Λευκαδίτες-σσες,  νέοι και νέες, 

Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές και στην πόλη μας έχουν λάβει χώρα μια σειρά ρατσιστικές επιθέσεις εκφοβισμού μεταναστών από φασιστοειδή που  με περιπολίες στην πόλη και στα χώρια της Λευκάδας επιβάλουν δήθεν την «τάξη».

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α είχε επισημάνει ότι η ουσιαστική διατήρηση των δυνάμεων της φασιστικής ακροδεξιάς «Χρυσής Αυγής» αποτελεί αρνητικό γεγονός για το  λαϊκό κίνημα και την αριστερά. Αυτοί είναι οι φυσικοί αυτουργοί αυτών  των επιθέσεων.

Προσπαθούν να σπείρουν το μίσος στις γειτονιές που  κατοικούν ντόπιοι και μετανάστες μαζί, με στόχο να διασπάσουν τον  ενωμένο αγώνα των εργαζομένων και από την άλλη προσπαθούν να  πειθαρχήσουν τους εργαζομένους και το εργατικό κίνημα με τους  τραμπουκισμούς τους.

Όπου δεν φτάνει η τρόικα (εσωτερικού και εξωτερικού) αναλαμβάνουν οι  τραμπούκοι. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ακροδεξιάς πολιτικής που  ακολούθησε ο Σαμαράς που, όπως ο Σαρκοζί στην Γαλλία, υιοθέτησε όλα τα  αντιδραστικά ρατσιστικά ιδεολογήματα νομιμοποιώντας στην ουσία τη δράση  των νεοναζί και της πολιτικής του Βενιζέλου που ακόμα και μετά τους  τραμπουκισμούς του Κασιδιάρη ενάντια στις βουλευτίνες της αριστεράς, δηλώνει ότι για τη βία στην πολιτική δεν ευθύνεται η Χρυσή Αυγή αλλά η  Αριστερά!

Επιμένουμε στο δρόμο της αποκάλυψης της εθνικιστικής δημαγωγίας των νέο-ναζί οι  οποίοι ενώ υποκλίνονται στο ΕΥΡΩ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ δηλητηριάζουν τις σχέσεις του λαού της χώρας μας με τις χώρες και τους λαούς της περιοχής και που με το ρατσιστικό τους δηλητήριο και τα πογκρόμ κατά των  μεταναστών επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό και διχασμό του λαϊκού και  εργατικού κινήματος. Είναι γνήσιο τέκνο του ολοκληρωτικού καπιταλισμού  της εποχής μας , της βαθιάς οικονομικής πολιτικής και πολιτιστικής  κρίσης του και αναπόσπαστο τμήμα των ευρύτερων μηχανισμών καταστολής του συστήματος.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λευκάδας καταγγέλλει  τις  επιθέσεις που μόνο στόχο έχουν  να κάμψουν το μαζικό κίνημα και να ελαφρύνουν το έργο της νέας  κυβέρνησης.

Δεν είναι αντισυστημικές κινήσεις, είναι η πιο βαθιά, και πλέον όχι τόσο  δυσδιάκριτη ουσία, της πολιτικής του κεφαλαίου, για να ξεπεράσει την  κρίση του και πρέπει να αποτελέσει μήνυμα προς όλη την αριστερά, για την ανάγκη άμεσης αποκάλυψης του αντιδραστικού ρόλου της Χρυσής Αυγής και  αποφασιστικής αντιμετώπισής της με όρους κινήματος. Ενωτικά και  αποφασιστικά να νικήσουμε τους φασίστες στέλνοντάς τους στους υπονόμους  της Ιστορίας όπου ανήκουν.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α       Τοπική Επιτροπή ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Υ.Γ.   Προειδοποιούμε τη γιάφκα των ένστολων Νεοναζί ότι όσο και αν κρύβονται μέσα στη στολή σύντομα θα λογοδοτήσουν.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *