Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

EKTAKTH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ: «TO ΛΑΘΟΣ» (του Λευτέρη Π. Κατωπόδη) – “Οι δε δύο πρωταγωνιστές, έστω και την τελευταία στιγμή, θα πρέπει να ενεργήσουν ώστε να μην πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου”

Διαβάζοντας την ανακοίνωση για την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 7 Ιουλίου, με μοναδικό μάλιστα θέμα τις δηλώσεις  της κ. Καββαδά για το πολυσυζητημένο θέμα του καταφυγίου, δεν διστάζω να πω ότι ζαλίστηκα.

Ολοι μας διαβάσαμε τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις των δύο  θεσμικών προσώπων του τόπου, που προηγήθηκαν, με τις εκατέρωθεν διατυπωθείσες ακραίες αναφορές, υπονοούμενα συναλλαγών και άλλα άσχετα με την ουσία του θέματος και ο καθένας μας έχει βγάλει ήδη τα συμπεράσματά του.

Η αντικειμενική και αμερόληπτη θεώρηση των πραγμάτων, επιβάλει να σκεφτεί κανείς αν και σε τι βαθμό εξυπηρετεί κάποια ουσιαστική σκοπιμότητα, μια τέτοια συζήτηση, σε σχέση ακριβώς με το συζητούμενο θέμα του τουριστικού καταφυγίου. Φοβάμαι πως καμία.

Διότι π.χ. είναι σίγουρο ότι ελάχιστα ενδιαφέρει τους δημότες οι κομματικές επιλογές και οι λόγοι που τις επέβαλαν, τόσο της κ. Καββαδά όσο και του κ. Δημάρχου. Αυτό είναι εντελώς προσωπικό τους ζήτημα, το οποίο μάλιστα μπορούν να συζητήσουν με άνεση, πίνοντας ένα καφεδάκι στην παραλία.

Πολύ λίγο επίσης απασχολεί την τοπική κοινωνία οι προσωπικές αναφορές και οι αντιπαραθέσεις, καθώς και οι αμοιβαίες, έμμεσες πλην σαφείς, κατηγορίες, ιδίως από την πλευρά της κ. Καββαδά, που ενίοτε αγγίζουν τα όρια του ποινικού νόμου. Ομως τα θέματα αυτά, θα πρέπει να επιλύονται σε άλλες αίθουσες και όχι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την άλλη μεριά, θα πρέπει επί τέλους να γίνει κατανοητό, ότι την κοινωνία του νησιού, την ενδιαφέρει πρωτίστως η καθημερινότητα, η δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών, η λύση των χρονιζόντων προβλημάτων και κυρίως η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω νομίζω ότι η έκτακτη συνεδρίαση του Σαββάτου, όπως ειδικότερα προσδιορίζεται στην ημερήσια διάταξη, δεν θα επιλύσει κανένα απολύτως ουσιαστικό πρόβλημα.

Αντίθετα θα καταφέρει ένα ακόμη πλήγμα στην ήδη κλονισμένη κοινωνική συνοχή και η ευθύνη ασφαλώς θα βαρύνει  και τους δύο πρωταγωνιστές της συζήτησης, ανεξάρτητα από το ποσοστό της συνευθύνης τους.

Κατόπιν αυτών, θεωρώ ότι είναι λάθος να προχωρήσει η συζήτηση αυτή, οι δε δύο πρωταγωνιστές, έστω και την τελευταία στιγμή, θα πρέπει να ενεργήσουν ώστε να μην πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου.

Διότι τίποτε ουσιαστικό δεν πρόκειται να προσφέρει, παρά μόνο ένταση και επαύξηση των διχαστικών καταστάσεων.
Αν αυτό πράξουν θα προσφέρουν μέγιστη υπηρεσία στην τοπική κοινωνία. Αν όχι θα αποτελέσουν αρνητικούς παράγοντες όλων όσων πρόκειται να επακολουθήσουν, σε μία μάλιστα τεταμένη σήμερα ατμόσφαιρα.

Λευτέρης Π. Κατωπόδης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights