Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Αυγούστου 2021

Κατερίνα Καββαδά: “Δήμαρχε, παραιτηθείτε!”

Δήλωση Κατερίνας Σ. Καββαδά

δημοτικής συμβούλου

επικεφαλής παράταξης «Πρώτα το Μεγανήσι»

 Τα καταιγιστικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που ενσωματώνουν την εκμετάλλευση του τουριστικού καταφυγίου Βαθέως (μαρίνα) στο τεράστιο και δαιδαλώδες πανελλαδικό σκάνδαλο του Α. Τσοχατζόπουλου, μόνο ντροπή και απογοήτευση μας κάνουν να νιώθουμε. Εμάς τους Μεγανησιώτες που πραγματικά, ειλικρινά και ανιδιοτελώς αγαπάμε και τιμάμε τον τόπο μας.

Ντροπή και απογοήτευση για την πορεία στην οποία οδήγησε εσκεμμένα ή μη το Μεγανήσι ο νυν δήμαρχος με την παράταξή του, κατά τη διάρκεια μάλιστα της τρίτης θητείας του στο αξίωμα.

Η επιλογή του δημάρχου να ολοκληρώσει τη θητεία του με μια καλή ή μη υστεροφημία είναι προσωπική του επιλογή. Δεν έχει όμως σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να εμπλέξει τον τόπο σε μία πρωτοφανή υπόθεση διαφθοράς, η οποία συγκλονίζει το πανελλήνιο, εκθέτοντας και διασύροντας το Μεγανήσι πανελλαδικά και διεθνώς.

Ομολογώ πως καθυστέρησα μερικές μέρες την ανακοίνωσή μου , περιμένοντας μήπως και διαψεύσει με αποδεικτικά στοιχεία τα όσα ακούγονται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και γράφονται στον τύπο, ηλεκτρονικό και μη. Η σιωπή του… προς απάντησή μας.

Από την προεκλογική μας περίοδο (καλοκαίρι – φθινόπωρο 2010) αναδεικνύαμε τη λάθος βάση και το παράνομο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης. Στα δημοτικά συμβούλια επανειλημμένα θέσαμε το θέμα με αφορμή αυθαιρεσίες, παρατυπίες και μη συμμόρφωση του μισθωτή, απαιτώντας από το δήμαρχο να σφραγίσει τις σχετικές επιχειρήσεις και να λύσει τη σύμβαση, όπως προβλεπόταν και όπως όφειλε. Οι αυστηροί όροι όμως ήταν μόνο για τα χαρτιά.

Τα τεκμηριωμένα αιτήματά μας αντί να εισακουστούν αντιμετωπίστηκαν τόσο από τον ίδιο όσο και από τον εκπρόσωπο, μέτοχο και διευθύνοντα σύμβουλο της μισθώτριας εταιρίας με ειρωνεία, αλαζονεία και θράσος. Και σε όλη την πορεία έγιναν διάφορες απόπειρες «κουκουλώματος» διαφόρων θεμάτων (πώληση μετοχών Σμπώκου, αποσιώπηση πολεοδομικών αυθαιρεσιών και παραβάσεων κλπ.).

Δεν σας κρύβω επίσης ότι η παράταξή μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μελέτησε διεξοδικά το θέμα και είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι νομικά αρχές Ιουνίου να ζητήσουμε έκτακτο συμβούλιο με θέμα τη λύση της εν λόγω σύμβασης. Μας πρόλαβαν όμως τα γεγονότα. Και μάλιστα γεγονότα σε βαθμό που δεν φανταζόμαστε! Ότι δηλαδή η εκμετάλλευση της μαρίνας του Βαθιού  αποτελεί απόσπασμα του ημερολογίου του Α. Τσοχατζόπουλου. Γιατί τότε δήμαρχε που ξεπουλήσατε τη μαρίνα ο κύριος μέτοχος με 51% και πρόεδρος της υπο σύσταση;;;; ΑΕ  ήταν ο κ. Κ. Σμπώκος, γιός του στενού συνεργάτη του προαναφερόμενου. Αν δεν έχετε καταλάβει εκείνη η χρονική στιγμή της υπογραφής της σύμβασης εξετάζεται!!!

Από τη στιγμή όμως που το θέμα έχει περιέλθει στη δικαιοσύνη δεν πρόκειται να προκαλέσουμε το εν λόγω συμβούλιο. Θεωρούμε ότι η δικαιοσύνη θα πράξει το έργο της και με το παραπάνω.

Όλα αυτά όμως έχουν κατά την άποψή μου την αιτιολογία τους: Είσαστε επί σειρά ετών ο «επίλεκτος» για το αξίωμα του Δημάρχου Μεγανησίου ενός τμήματος του ΠΑΣΟΚ άκρως διεφθαρμένου όπως αποδείχτηκε. Ενός κόμματος που είναι ευρέως γνωστό ότι ανήκα κι εγώ δυστυχώς, που όμως απεξαρτήθηκα εδώ και μερικά χρόνια κι αυτό γιατί οι δεσμοί μου με το κόμμα αυτό ήταν μόνο συναισθηματικοί! Ενός κόμματος του οποίου οι κυβερνήσεις κάλυπταν τους απανταχού «επίλεκτους». Παράλληλα υπήρχε επι σειρά ετών έλλειψη ουσιαστικής αντιπολίτευσης. Με το πεδίο λοιπόν εντελώς ελεύθερο φτάσατε εδώ που φτάσατε.

Αρκετά ταλαιπωρήσατε τον τόπο και τους ανθρώπους του. Αρκετά  τον βυθίσατε σε απόλυτη μιζέρια, στασιμότητα και υπανάπτυξη. Αρκετά δώσατε λάθος πρότυπα στην τοπική κοινωνία, στα μάτια της οποίας έχετε απαξιωθεί εντελώς.

Αν λοιπόν έχετε πλέον ίχνος πολιτικής ευθιξίας, αν συναισθάνεστε τη σοβαρότητα της κατάστασης και αν ποτέ αγαπήσατε λίγο τον τόπο μας και δεν υπήρξατε μόνο μέλος της τοπικής πασοκικής νομενκλατούρας, σας καλώ να παραιτηθείτε εδώ και τώρα. Και εσείς και οι σύμβουλοι σας. Αφήστε τον τόπο να αναπνεύσει και να λάβει αυτά που πραγματικά του αξίζουν. Και πριν παραιτηθείτε συγκαλέστε δημοτικό συμβούλιο με μόνο θέμα τη λύση της σύμβασης . Είναι το ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους Μεγανησιώτες .Τους το οφείλετε.

Και κάτι τελευταίο: Επειδή η λασπολογία προς το πρόσωπό μου είναι κάτι το πολύ συνηθισμένο και προκειμένου να μη διαστρεβλωθούν εσκεμμένα τα λεγόμενά μου σας διευκρινίζω το εξής: σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συσχετιστούν τα παραπάνω με τυχόν επιθυμία μου για το αξίωμα. Η θέση μου επ’ αυτού είναι σαφέστατη και σταθερότατη : μόνο ένα ανάλογο αποτέλεσμα λαϊκής εντολής =εκλογές θα με τοποθετούσε στη θέση αυτή.

Κατερίνα Σ. Καββαδά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *