Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Σεπτεμβρίου 2022

Επίσκεψη Ξεν. Βεργίνη στην Ένωση Ξενοδόχων

Σε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας βρέθηκε χθες το μεσημέρι (24/4/12), ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, κ. Ξενοφών Βεργίνης. Στα γραφεία της Ένωσης στη μαρίνα Λευκάδας, παρευρέθηκαν εκτός του προέδρου κ. Γιάννη Λιβιτσάνου, ο κ. Θεόδωρος Μίγκος, η κ. Άννα Μίγκου και ο κ. Νίκος Γράψας.

 Σε φιλικό κλίμα υποδέχτηκαν τον υποψήφιο βουλευτή, κ. Βεργίνη, τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων και τον ευχαρίστησαν για την επίσκεψη, που σκοπό είχε την ανάδειξη προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και γενικότερα ο τουρισμός στο νησί μας, μια ανάσα μόλις πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. Θίχτηκε, επίσης, το θέμα της έλλειψης τουριστικής ταυτότητας της Λευκάδας.

 Ο κ. Βεργίνης δήλωσε πως έχει τη γνώση και την εμπειρία να βοηθήσει, αλλά οι ιδέες θα πρέπει να είναι υλοποιήσιμες και να προετοιμάζουν το έδαφος και για το άμεσο αλλά και για το απώτερο μέλλον. Ανέφερε, επίσης, ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς, ώστε επιτέλους να βρεθούν οι κατευθύνσεις τόπου προορισμού. Τόνισε, δε, πως ό,τι κι αν γίνει πρέπει να είναι διαχρονικό. 

 Περνώντας στο τώρα και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα, είπε στα μέλη του Δ.Σ πως θα πρέπει να έχουν να επιδείξουν έργο, ώστε να μην κατηγορηθούν αργότερα για έλλειψη πλάνου και συμπλήρωσε πως πρώτη προτεραιότητα της Ένωσης θα πρέπει να είναι η καθαριότητα σε όλα τα κομμάτια του τουρισμού. Συμβούλεψε, δε, να αποτελέσει αυτό, απαίτησή τους προς το Δήμο, το Λιμεναρχείο, την Περιφέρεια και κάθε υπεύθυνο φορέα. Από την άλλη, σχετικά με το αεροδρόμιο πρέπει να απαιτήσουν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ να ακριβώς στην ώρα του εκεί, ανάλογα με τις πτήσεις, αλλά να πηγαίνουν και τα ταξί της Λευκάδας.

 Κλείνοντας, υποσχέθηκε πως αν εκλεγεί, θα σταθεί στο πλευρό της Ένωσης Ξενοδόχων και δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο να μην γίνουν όσα συζητήθηκαν. Συμβούλευσε, δε, τα μέλη του Δ.Σ να εντοπίσουν τα δικά τους καθήκοντα στο περιθώριο των δικών τους ευθυνών.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.