Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2022

Δημοτικό Συμβούλιο: Βρήκαμε έναν σύμβουλο, χάσαμε επτά…

Σε αναβολή οδηγήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. του δήμου Μεγανησίου λόγω έλλειψης απαρτίας.

Από χθές οι πληροφορίες ήθελαν ν’ απουσιάζει η αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Αικ. Καββαδά (Καρατσολάκη), για  προσωπικούς λόγους, όμως σήμερα  με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν εμφανίστηκαν από την δημοτική παράταξη της συμπολίτευσης οι κύριοι Μάτζαρης Δημήτριος (Τάκης) και Μάλαμας Σπυρίδων, με αποτέλεσμα και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης -πλην του Θανάση Κονιδάρη-  ν’ αποφασίσουν την αποχή τους από την  σημερινή συνεδρίαση.

Δεν γνωρίζουμε τι ανάγκασε τους δύο συμβούλους της δημοτικής παράταξης “Μαζί στο Μέλλον” ν’ απουσιάσουν. Σε μια συζήτηση που κάναμε με παριστάμενους, άφησαν να εννοηθεί ότι πρόκειται περί της τοποθεσίας του ΣΜΑ (στην θέση  «Σχίζα», όπου λειτουργούσε πριν ο ΧΥΤΑ), η οποία επιλέχτηκε με νέα μελέτη και θα την παρουσίαζε ο δήμαρχος κ. Ευστ. Ζαβιτσάνος στο για σήμερα προγραμματισμένο Δ.Σ.  Φαίνεται ότι τόσο οι δημοτικοί σύβουλοι της συμπολίτευσης όσο και οι της μείζονος αντιπολίτευσης να μην είναι διατεθειμένοι ν’ αναλάβουν πολιτικό κόστος για την συγκεκριμένη απόφαση.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη εκδοχή που λέει ότι ο δήμαρχος με το ν’ αποφασίζει μόνος του απαξιώνει το δημοτικό, με αποτέλεσμα να πέφτει κι ο ίδιος θύμα απαξίωσης από τους ίδιους τους συμβούλους. Έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιων περιπτώσεων που το δημοτικό συμβούλιο ενημερώνεται την τελευταία στιγμή αλλά και απόσυρσης θεμάτων (όπως αυτό της ΕΥΔΑΠ) σε περιπτώσεις διαφωνιών των δημοτικών συμβούλων.

Και εδώ τίθεται ένα εύλογο ερώτημα: Γιατί αποφασίστηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία εάν δεν υπήρχε κάποιου είδους προσυννενόηση  του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. με τους συμβούλους,  ώστε να διασφαλιστεί η απαρτία κι οδηγηθήκαμε στο σημερινό «φιάσκο»;

Ανευθυνότητα που βαρύνει τόσο τους απόντες δημοτικούς συμβούλους, όσο και τον ίδιο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και μπορεί τ’ άλλα θέματα να μπορούν να περιμένουν. Εκείνο όμως της “ Έγκρισης συμμετοχής Δήμου Μεγανησίου και υπογραφή Συμφωνητικού Εταιρικής Συνεργασίας στα πλαίσια της σύμπραξης φορέων για την υποβολή πρότασης υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Μικρών Νησιών της Περιφέρεις Ιονίων Νήσων”, δεν γίνεται να περιμένει. Κι αυτός είναι ο λόγος που καλεί σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αύριο Πέμπτη ο Πρόεδρος.

Βγήκε όμως είδηση: ανικαταστάτης του κ. Άλκιμου Κονιδάρη ορίστηκε ο  Ανδρέας Δάγλας (Diesel). Τώρα πως θα ψηφίσει υπέρ της  πρότασης του δημάρχου για τον Βιολογικό στο Κατωμέρι, παραμένει ένα θέμα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *