Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Νοεμβρίου 2019

Αρχίζει από σήμερα η «σκούπα» στο Δημόσιο

Αρχίζει από σήμερα η «σκούπα» στο Δημόσιο με απολύσεις και μετατάξεις υπαλλήλων

Από σήμερα αρχίζει στο Δημόσιο η αξιολόγηση οργανισμών και υπηρεσιών με την επίβλεψη Γάλλων συμβούλων, που ήδη έχουν εγκατασταθεί στα υπουργεία.

Από «κόσκινο» θα περάσουν οι οργανισμοί, οι φορείς αλλά και οι υπηρεσίες εντός υπουργείων ώστε να ξεκαθαρίσει ποιες είναι εκείνες που … μπορούν και να καταργηθούν.

Μετά την αξιολόγηση θα ακολουθήσει η… εκκαθάριση. Τα λουκέτα δηλαδή και στη συνέχεια η κρίση των υπαλλήλων που υπηρετούν στους προς κατάργηση οργανισμούς.

Πριν καν αξιολογηθεί το προσωπικό θα γίνει ένας υπολογισμός των εξόδων που μπορεί να κάνει το Δημόσιο και από κει θα προκύψει και ο αριθμός των υπαλλήλων που θα στελεχώνει κάθε υπηρεσία. Με τον τρόπο αυτό, θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό.

Ταυτόχρονα, πολλές αρμοδιότητες δημόσιων υπηρεσιών θα περάσουν σε ιδιώτες και έτσι θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των εργαζόμενων. Το ποιοι τελικά θα παραμείνουν στις θέσεις θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση μέσω γραπτών και προφορικών εξετάσεων, ενώ πολλοί από τους επιτυχόντες θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες για την κάλυψη κενών θέσεων.

Για τους υπόλοιπους θα ακολουθηθεί η μέθοδος της νέου τύπου εφεδρείας, 12μηνη δηλαδή εφεδρεία με μισό μισθό και στην συνέχεια απόλυση για την οποία ως μέρος της αποζημίωσης θα υπολογίζεται και το ποσό που θα λαμβάνουν κατά το 12μηνο της εφεδρείας.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *